Maak je botte schaar weer scherp met dit simpele trucje


Zo heb je snel weer een scherpe schaar

Ben je iets aan het knippen maar gaat het erg moeizaam? Dan is je schaar waarschijnlijk bot geworden. Een hele ergernis, want snel iets openknippen zit er niet in en ook het pakpapier afknippen lukt niet meer zonder scheuren. Je kunt een nieuw exemplaar aanschaffen, maar je kunt ook proberen je botte schaar weer scherp te maken met dit simpele en goedkope trucje. Lees hier hoe je dit doet!

Dit scheelt een boel ergernis.

Botte schaar

Niets is zo irritant als een botte schaar. Je wilt snel even iets doorknippen, maar ineens moet je veel kracht zetten. Dit resulteert in gescheurd papier of een scheefgeknipt stuk pakpapier. Niet leuk als je graat netjes wilt knippen (of iets stevigers door wilt knippen wat nu niet meer kan!). Gooi je botte schaar nog niet weg, maar probeer hem te slijpen met dit handige en goedkope trucje.

Aluminiumfolie

Het enige wat je nodig hebt voor dit trucje is aluminiumfolie. Haal een stuk van de rol af en vouw deze een paar keer dubbel, zodat je zes tot acht lagen hebt. Snijd dit een een paar keer door met je schaar en je zult zien dat hij veel scherper is geworden.

Schuurpapier

Werkt aluminiumfolie niet goed genoeg? Pak dan een stuk fijn schuurpapier. Knip deze een paar keer in met je schaar met de schurende zijde naar beneden gericht. Dit kan helpen om je botte schaar weer scherp te maken.

Lees ook: 5 Pinterest-hacks die daadwerkelijk verkoeling bieden tijdens de hittegolf

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lifehacker | Beeld: Pexels