Chips bewaren? Met deze truc blijven ze extra lang knapperig!

Wie kan deze tip dit weekend goed gebruiken?

Je hebt vast wel eens een open zak chips na een week teruggevonden in je voorraadkast. Gevolg: sloffe chips en een hoop teleurstelling. Met deze tip voor het bewaren van je chips is dat vanaf nu verleden tijd!

Chips bewaren in de kast? Nee!

Waarschijnlijk bewaar je je chips gewoon in het donker in je voorraadkast. Toch? Misschien doe je er een klemmetje op, frummel je de zak half dicht of doe je de chips luchtdicht in een bakje. Er blijkt nu echter een nog makkelijkere manier te zijn om je chips extra lang knapperig te houden. Daarvoor moet je het echter niet in een keukenkastje bewaren, maar in je koelkast! In warmere landen schijnt men dit trucje allang te kennen: je eten in de koelkast bewaren is hier een must. Niet alleen vanwege de temperatuur, maar ook om ongewenste gasten, zoals mieren en vliegjes, buiten de (koelkast)deur te houden.

Hoe het werkt

Nu wil je waarschijnlijk weten hoe dat komt. Kort samengevat: in je koelkast werkt een systeem van ventilators om de lucht te koelen. Niet alleen dat, ook alle vocht wordt uit de lucht gehaald. Hierdoor is de lucht in je koelkast niet alleen koud, maar ook droog. Zo kan er geen vocht in je favoriete chips trekken, en blijven deze extra lang knapperig. Website FHM heeft de proef op de som genomen en getest of deze theorie inderdaad werkt. En jawel, zo zeggen zij: “toen we na drie weken de zak openden was de chips zo goed als vers!”

Niet alleen chips

Natuurlijk geldt dat dit trucje werkt voor meer dan alleen chips. Van knäckebröd en beschuitjes tot borrelnootjes en je favoriete Dorito’s. Superhandig dus! Enige nadeel: je hebt nu geen excuus meer om je zak chips in één keer op te eten.

Lees ook: Boodschappen opbergen: kun je de koelkastdeur beter open laten of steeds open en dicht doen?

Bron: FHM | Beeld: Pexels