We persen citroenen blijkbaar ons hele leven al verkeerd

Zó kun je citroenen het beste persen

Of je nu een saladedressing of een lekkere limonade maakt, het is wel zo prettig als je alles uit de citroenen haalt wat erin zit. Helaas gaat dat op de manier waarop je normaal citroenen niet helemaal lukken. Zo kun je wél het beste citroenen persen!

Deze tip is voor iedereen die citroenen perst met een handperser.

Handperser

Gebruik je een handperser, dan doe je het waarschijnlijk op de volgende manier: je snijd een citroen doormidden, legt de halve citroen met de gesneden kant in de handperser en perst. Maar, als je het op een andere manier doet kun je veel meer sap uit de citroenen halen. De ‘juiste’ manier om een citroen te persen gaat als volgt: snijd nadat je het fruit doormidden hebt gesneden een klein stukje schil van de onderzijde af. Doe de halve citroen daarna met de schil naar beneden in de perser en persen maar. Je hoeft maar een beetje te persen om het sap eruit te krijgen.

Magnetron

Wil je nog meer sap uit je citroen halen, volg dan de volgende tip op. Bewaar de citroen voor gebruik in de koelkast: zo worden ze minder snel bruin en blijven de sappen bewaard. Wanneer je het sap van de citroen nodig hebt, leg je hem zo’n vijftien tot twintig seconden in de magnetron. Laat hem daarna eventjes afkoelen en snijd hem doormidden. Wanneer je het fruit nu gaat uitpersen, zul je zien dat er veel meer sap uit komt dan voorheen. Leg het fruit overigens niet langer dan twintig seconden in de magnetron: je wilt niet dat het te heet wordt.

Lees op de volgende pagina wat je kunt doen met de overgebleven schil van de citroen.

Pagina 1/2