Dankzij deze simpele truc spaar je 1.500 euro per jaar

1.500 euro

Hallo gevulde spaarpot!

We willen allemaal graag een goedgevulde bankrekening. Helaas is geld uitgeven voor veel mensen een stuk makkelijker dan sparen. Daarom hebben wij een heel eenvoudig trucje, waarmee je op een makkelijke manier 1.500 euro per jaar kunt sparen. 

Geld sparen

Een ijsje hier, een koffie to go daar, lekker uit eten of een paar nieuwe schoenen: geld uitgeven is geen probleem. En helemaal nu alles duurder wordt, zien we ons banksaldo dagelijks lager worden. Tijd om te sparen dus! Het principe is makkelijk: je moet minder geld uitgeven dan je ontvangt. In de praktijk is dit vaak toch iets lastiger. Gelukkig is er een trucje waarmee je makkelijk geld kunt sparen.

1.500 euro per jaar

1.500 euro per jaar sparen. Dat klinkt aantrekkelijk, toch? En het is ook nog eens heel simpel. Het enige dat je nodig hebt is een spaarpot of een aparte bankrekening (waar je ook echt niet bij kunt, want smokkelen is niet toegestaan). Op maandag stop (of stort) je hier 1 euro in. En die ene euro kun je waarschijnlijk wel missen, maar we zijn er nog niet. Op dinsdag doe je er 2 euro bij, op woensdag 3 euro, op donderdag 4 euro, op vrijdag 5 euro, op zaterdag 6 euro en op zondag 7 euro. Op die manier spaar je bijna ongemerkt 28 euro per week, zonder dat je het echt in de portemonnee voelt.

Voor iedereen

Nu is het natuurlijk niet voor iedereen even makkelijk om 28 euro per week aan de kant te schuiven. Kijk in dat geval eens waar je nog winst kunt behalen. Neem bijvoorbeeld je eigen lunch mee naar werk en bestel minder vaak eten. Investeer in een goede koffiebeker zodat je koffie van huis mee kunt nemen, in plaats van die dure to go-variant. En heb je die ene spijkerbroek écht nu nodig, of kun je nog even wachten? Als je dagelijks zulke afwegingen maakt is deze spaarmethode voor iedereen toegankelijk. En onthoud: je geeft het geld niet uit, je zet het opzij om later van te kunnen genieten. Want na een jaar heb je om precies te zijn 1.465 euro bij elkaar gespaard. Je zult jezelf dankbaar zijn!

Lees ook: Besparen op de energierekening? Houd deze apparaten in de gaten

Bron: Fem Fem | Beeld: Pexels