Gooi de heupen maar los: dansen is goed voor je relatie

dansen

Dansen kan je relatie uit een dipje halen

Bijna iedere (lange) relatie kent weleens een dipje. Gelukkig is er een eenvoudige én leuke manier om jullie relatie weer uit de sleur te trekken: dansen. Hoe dat precies zit, leggen we je uit. 

Relatie redden

Twijfel je over jullie toekomst samen, lopen jullie tegen problemen aan of zit je relatie gewoon in een dipje? Communicatie is vaak de sleutel tot een goede relatie, maar nu komt er wellicht hulp uit een onverwachte hoek. Samen dansen zou namelijk heel goed zijn voor je relatie. Het zou jullie toekomst zelfs kunnen redden als het even niet zo lekker loopt. Of de eerste scheurtjes nu ontstaan nadat je al jaren samen bent met je geliefde of nog maar net, volgens psychotherapeut en relatie-expert Esther Perel is dansen hét geheim voor een goede relatie.

Waarom dansen zo goed is

Dansen kan in elke relatiefase uitkomst bieden, vertelt Perel aan Mind Body Green. Maar waarom is dansen nu juist zo goed voor jullie band? Volgens de relatie-expert zou dat komen doordat dansen afstemming is. Goed met elkaar communiceren is belangrijk, maar in dansen ligt juist een stuk non-verbale communicatie. Wanneer je de heupen losgooit, moet je je afstemmen op de bewegingen, het ritme en het lichaam van de ander. Zo maken jullie (weer) contact en komen jullie dichter tot elkaar, zonder dat je woorden hoeft te gebruiken.

Verbonden voelen

Oogcontact, het gevoel van vertrouwen en loslaten spelen volgens Perel ook een grote rol tijdens het dansen. Hierdoor kun je je meer verbonden gaan voelen met je partner. Ook geeft een dans je energie, geeft het levendigheid aan je relatie en simuleert het de aanmaak van het gelukshormoon endorfine. En ook niet geheel onbelangrijk: hoe gelukkiger jullie zelf zijn, hoe gelukkiger jullie samen zullen zijn. Dus, voetjes van de vloer en dansen maar!

Lees ook: Aha: uit eten met collega’s leidt tot betere werkprestaties

Bron: Margriet | Beeld: Pexels