Déze dingen mag je wel of niet meenemen uit een hotelkamer

Neem jij wel eens wat mee?

Als je in een goed hotel overnacht is het heerlijk om gebruik te maken van de gratis shampoo’s, lotions en zeepjes. Ook de zachte handdoeken en fluffy badjassen zijn hemels. Er zijn best wat mensen die het een en ander uit hun tijdelijke verblijf mee willen nemen naar huis, maar in hoeverre mag dat?

Wat je mag meenemen:

Het spreekt voor zich dat je niet zomaar de waterkoker van je hotelkamer mee mag nemen, al durven we te wedden dat het gebeurt. Niet erg netjes. Maar hoe zit het met andere items? Een geopend flesje shampoo mag je vast wel meenemen. Maar geldt dat ook voor de nog ongeopende flesjes? Jazeker! Ook die mag je meenemen. En ook de volgende artikelen mag je in je koffer stoppen:

  • Toiletartikelen: Shampootjes, conditioners of lotions. Je mag het allemaal meenemen om er op een later moment nog van te genieten.
  • Stationary: Briefpapier, pennen met daarop het logo van het hotel. Ook dat mag in de koffer mee terug naar huis.
  • Kaartjes: In menig hotel vind je ansichtkaarten van het hotel en van de omgeving. Neem ze gerust mee naar huis als aandenken, of stuur ze naar vrienden of familie.
  • Slippers: Niet alle hotels bieden deze luxe, maar met een beetje geluk vind je in je hotelkamer een paar slippers. Zitten ze zo lekker dat je er geen afscheid van wilt doen? Dan mag je ze gewoon meenemen!

Wat je niet mag meenemen:

Een hotel zou het erg waarderen als je de volgende spullen netjes in je hotelkamer achterlaat.

  • Badjassen en handdoeken: In een hotel zijn ze heerlijk zacht, dus we kunnen ons voorstellen dat je die sneeuwwitte badjassen en handdoeken mee wilt nemen, maar het hotel heeft echt liever dat je ze niet stiekem in je koffer propt.
  • Bijbel: Vaak vind je in het nachtkastje naast je bed een bijbel, maar ook deze mag je niet meenemen.
  • Föhn: De meeste föhns mag je gebruiken in ruil voor een borg, dus neem je de föhn mee? Dan heb je alleen jezelf ermee. In andere gevallen zitten föhns ook weleens aan de muur bevestigd. Om een reden: want dan kun jij ‘m niet zomaar meenemen.
  • Klok: Gewoon aan de muur laten hangen.
  • Radio Het spreekt eigenlijk wel voor zich, maar ook de radio mag je niet meenemen.

Natuurlijk vind je in een hotelkamer wel meerdere spullen, maar het lijkt ons voor zich spreken dat jij je niet afvraagt of je het dekbed nu wel of niet mag meenemen. Zie je iets in de hotelkamer wat je écht heel mooi vindt en wat je graag mee wilt nemen? Dan kun je altijd bij de receptie informeren of je bijvoorbeeld dat ene schilderij, tegen betaling, mee mag nemen.

Lees ook: Dit zijn de smerigste plekken in een hotelkamer

Bron: Marie Claire | Beeld: Pexels