Deze kledingstukken moet je niet in de droger gooien

kledingstukken droger

Aha!

Nu de nazomer langzaam aan het verdwijnen is, wordt er plaats gemaakt voor de koudere temperaturen. En met die koudere temperaturen wordt het onmogelijk om je kleding buiten aan de waslijn te hangen. Daarom is het lekker makkelijk om je kleding na het wassen meteen in de droger te gooien, toch? Echter, moet je hierbij wel oppassen met welke kledingstukken je in de machine stopt, want niet elk kledingstuk is geschikt voor je droger.

Zijde

Allereerst moet je zijde uit de buurt houden van je droger. Deze stof moet je namelijk met veel zorg en beleid behandelen. Als je het in de droger stopt is de kans dan ook heel groot dat je de vezels beschadigt waardoor de stof krimpt. En dat wil je natuurlijk niet. Om zijde kledingstukken dus goed te laten drogen hang je ze op aan een kledinghanger, that’s it!

Wol

Daarnaast moet je nooit wollen kledingstukken in de droger gooien. De vezel die in wol zit is namelijk erg gevoelig voor krimpen wanneer het heel erg warm wordt – zoals in een droger. Maar let op: wollen kleding moet je nooit aan een kledinghanger ophangen. Zo verliest het namelijk de vorm. Leg wollen kledingstukken dus altijd plat op een tafel onder een handdoek, zodat deze al het vocht opvangt.

Beha’s

Oké, dit klinkt misschien wel super logisch, maar we moeten het toch nog een keertje gezegd hebben. Gooi je beha’s nooit in de droger. Hierdoor kunnen de metalen beugels smelten of vervormen waardoor de hele vorm verdwijnt. Ook kan de elasticiteit minder worden door de hitte. Was je beha’s dus voornamelijk met de hand en hang het dan op om te drogen.

Leren kleding

Leer en een droger? Geen goed idee. Leren kleding kan namelijk makkelijk gaan scheuren of krimpen in de droger. Breng je leren kledingstukken daarom naar de stomerij of was het met de hand en hang het dan op. Simpel, toch?

Lees ook: De vlees-McKroket keert terug op het menu van McDonald’s

Bron: Margriet | Beeld: Pexels