Steenrijk worden? Blijkbaar moet je dan volgens deze regels leven

rijk

Rijk zijn betekent niet dat je rijk moet doen

We hoeven heus niet te zwemmen in het geld, maar een beetje pootjebaden zou fijn zijn. Je geen zorgen maken over je financiële gezondheid en gewoon kunnen leven zoals jij dat graag wilt. Dat klinkt wel verleidelijk, toch? Miljonairs gaven een aantal regels waar je je aan moet houden als je een groot vermogen wilt creëren.

De regels zijn niet zo leuk.

Lange termijn

Allereerst moet je weten dat je geen miljonair wordt in een avond, tenzij je een loterij wint. Het is hard werken en je moet zorgen dat je niet naast je schoenen gaat lopen. Warren Buffet is de op twee na rijkste man op aarde en zijn vermogen groeide exponentieel over de jaren. Hij begon op 20-jarige leeftijd met 20.000 dollar en heeft nu op 86-jarige leeftijd een vermogen van 73 miljard dollar. Hij dacht altijd op lange termijn als hij een abonnement aanging. Hoe duur is bijvoorbeeld jouw telefoonabonnement? Stel jouw abo kost je maandelijks 60 euro. Misschien kun je dat maandelijks prima missen, maar in een jaar is dat toch 720 euro die je weggooit en in tien jaar zelfs 7200 euro!

Leef onder je stand

Veel mensen pochen met hun geld. Ze willen laten zien hoe rijk ze zijn om een bepaalde status te krijgen. Juist dat zorgt voor de nodige problemen. Als je op de snelweg rijdt zie je misschien wel een hoop Tesla’s, Audi’s en Mercedes’ rijden. Wist je dat 45 procent van de mensen met zo’n auto ‘m least? Auteur Thomas Stanley vertelt dat deze mensen die auto niet kunnen betalen, maar wel een status willen uitstralen. Als je dit niet doet zul je pas echt kunnen genieten van je financiële onafhankelijkheid, omdat je niemand hoeft te bewijzen dat je geld hebt.

Lees ook: Zó rijk is presentator Jeroen Pauw écht en dat is niet het bedrag dat hij zelf noemde

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gatsby | Beeld: pxhere