Deze vijf middeltjes helpen bij het verzachten van een verbrande tong

tong verbrand

En ze zijn ook nog eens smakelijk!

Heb je te snel een slok van een hete kop thee genomen of kon je niet wachten met het eten van een warm gerecht? Dan kan je snel je tong verbranden, pijnlijk! Gelukkig zijn er verschillende middeltjes om de pijn te verzachten. Wij vertellen de vijf producten om te gebruiken bij een verbranding van de tong.

Water is áltijd goed

Na een verbranding wil je misschien snel een koud ijsblokje in je mond doen, maar dit is niet het beste idee om de pijn te verzachten. De kou van een ijsblokje kan zelfs de genezing tegenhouden, en dat wil je niet! Het is verstandiger om verkoeling in vloeibare vorm te gebruiken. “Gorgelen met koel water en een beetje zout kan de plek kalmeren en vochtig houden”, adviseert kno-arts Jason Abramowitz aan New York Times. Wanneer je je tong hebt verbrand, is het goed om dit twee keer per dag te doen. Water is namelijk altijd goed.

Naast koel water zijn er nog meer verschillende middeltjes die helpen om je verbrande tong te verkoelen en te kalmeren.

Honing

Honing heeft een heel verzachtende werking. Smeer voorzichtig een beetje honing op je tong en laat het rusten om de verbrande delen te kalmeren. Bovendien is het ook nog eens smakelijk!

Yoghurt en melk

Yoghurt en melk helpen ontzettend goed bij verbranding. Ook bij een huidverbranding door bijvoorbeeld de zon, zijn beide zuivelproducten een geweldige uitkomst. Yoghurt en melk hebben een verkoelende werking en zijn het minst pijnlijk voor het wondje op de verbrande plek(ken).

Suiker

Het zuigen op een suikerklontje heeft een kalmerend effect op een verbrande tong, volgens Oma weet Raad. Hier hebben we zelf geen ervaring mee, maar niet geschoten is altijd mis.

Mocht de verbranding erger zijn of worden en helpen deze middeltjes niet voor het verzachten van de pijn? Dan is het slim om de huisarts te raadplegen. En probeer de volgende keer het eten of drinken eerst even een beetje te laten afkoelen.

Lees ook: Aha! Dit is waarom we graag ons eigen eten meenemen op vakantie

Bron: Margriet | Beeld: Adobe Stock

Array