Deze ‘vriezermarinade’ is het best bewaarde geheim in de keuken

vriezer-marinade

Dit wil je proberen!

Heb je weleens van ‘vriezermarinade’ gehoord? Normaal gesproken maak je een marinade voordat je vlees gaat bakken. Dit geeft namelijk een veel rijkere smaak aan je vlees. Wanneer je dat vergeet of er geen tijd voor hebt, bestaat er een speciale marinade die je gewoon in je vriezer maakt. Hoe dit werkt? Wij leggen het uit. 

Marineren in de vriezer

Vlees marineren in de vriezer is geen hogere wiskunde. Je hebt er namelijk helemaal geen extra dingen voor nodig, behalve de ingrediënten voor de marinade en een hersluitbare plastic zak. Doe de ingrediënten voor de vriezermarinade in de plastic zak en voeg hier het vlees aan toe. Hussel alles even goed door elkaar en stop de zak met inhoud in de vriezer.

Negen maanden in de vriezer

Fijne bijkomstigheid van deze manier van marineren is dat het lang houdbaar is. Je kunt het namelijk maar liefst negen maanden in de vriezer laten liggen. Heb je het vlees nodig? Dan haal je dat een avond van tevoren uit de vriezer en laat je het langzaam ontdooien in de koelkast. Ideaal!

Lekker recept

Zoek je nog een lekkere marinade voor de vriezer? Wij hebben een recept gevonden waarmee je jouw vlees of kipfilet heerlijk marineert met sojasaus, gember, sambal oelek en sesamolie. Zo maak je hem!

Marinadesaus voor in de vriezer:

  • Doe 3 eetlepels sojasaus in een bakje en voeg hier een halve gember (fijngehakte), 1 eetlepel sambal oelek en een halve eetlepel sesamolie toe.
  • Roer het geheel goed door elkaar.
  • Neem een diepvrieszakje met zipsluiting en hier de marinade in.
  • Snijd de kipfilet of ander vlees in blokjes en doe dit ook in het zakje. Hussel het geheel goed door elkaar met je handen.
  • Leg het zakje in de vriezer.
  • Tip: eet het met rijst!

Lees ook: Op deze datum begint het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt

Bron: KookFans | Beeld: Unsplash, Jose Ignacio