Digitale kleedjes: dit zijn de 4 leukste online vrijmarkten op Koningsdag

digitale vrijmarkt koningsdag

Op deze online platformen kun je je digitale kleedje uitrollen

Sta jij ieder jaar met Koningsdag te popelen om je eigen kleedje uit te rollen op de vrijmarkt? Helaas, dit jaar gaat het er anders uit zien. Vanwege de coronacrisis is het helaas niet mogelijk om op de vrijmarkt te staan. Gelukkig leven we in het jaar 2020 en zijn er online veel dingen mogelijk. Zo ook om op de digitale vrijmarkt te staan met je eigen kleedje. Wij zetten de leukste online vrijmarkten voor je op een rij! 

VrijMartkplaats

Het eerste online initiatief is de digitale vrijmarkt van het bekende platform Marktplaats. Bij VrijMarktplaats kunnen digitale kleedjes worden neergelegd door de verkopers. Verkopers maken een foto van hun kleedje met daarop alle aangeboden spullen. In de omschrijving van de advertentie staan de prijzen en de beschrijving van de spullen. Nadat een item verkocht is, dien je een nieuwe foto te maken van je kleedje met de beschikbare spullen en pas je de omschrijving in de advertentie aan. 

De KiKa Vrijmarkt

De VrijMarktplaats is niet het enige initiatief dat Marktplaats heeft opgezet. Er wordt ook samengewerkt met stichting KiKa en RTL op de KiKa Vrijmarkt. Spullen maar ook diensten zoals online kooklessen en workshops worden op de KiKa Vrijmarkt aangeboden. Een deel van deze opbrengsten kunnen verkopers doneren aan KiKa voor onderzoek naar kinderkanker. De leukste acties en spullen maken kans om op Koningsdag in een speciale show van Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens uitgenodigd te worden. De verhalen bij de bijzondere spullen kunnen ingezonden worden via het aangegeven mailadres op de website. Op 27 april om 20:30 uur bij RTL 4 zullen verkopers digitaal uitgenodigd worden om hun verhaal te doen in ‘De Chantal en Beau Show tussen de schuifdeuren’.

De Digitale Kleedjesmarkt

Nextdoor is een online burenplatform waar mensen zich vanuit alle 355 gemeenten in Nederland aan kunnen melden. Het bedrijf heeft speciaal voor Koningsdag een Digitale Kleedjesmarkt opgericht. Nextdoor-leden kunnen zich aanmelden en tussen 9:00 en 21:00 op maandag 27 april online verkopen aan andere Nextdoor-leden in de buurt. Een leuk initiatief waarbij je je buren direct leert kennen.

Online kraampje

Tenslotte is het initiatief Online kraampje opgezet. Op deze site, speciaal voor webwinkels, kan er tijdelijk een gratis kraam met maximaal 50 spullen aangemaakt worden. De organisatie zal alle deelnemende kramen opdelen per provincie, zodat het mogelijk is voor de klanten om van lokale winkeliers te kopen.

Lees ook: Overwegend zonnig: mogelijk warmste Koningsdag tot nu toe

Bron: Nu.nl | Beeld: Wikimedia Commons, Jeff Sheldon