Aha! Dit is de beste manier om je spijkerbroek te wassen en te drogen

Zo heb je nog langer plezier van je favoriete spijkerbroek

Een spijkerbroek wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Helaas zijn we snel geneigd om de broek in de wasmachine te gooien en kijken we niet naar de wasvoorschriften. Met alle gevolgen van dien. Als jij voortaan je spijkerbroek op deze manier wast, kun je er nog langer plezier van hebben! 

Voorbereiden

Voordat je begint aan het wassen van je broek, moet je ‘m eerst binnenstebuiten keren. Dit zorgt er namelijk voor dat de kleur zo min mogelijk vervaagt. Wanneer een kleur vervaagt is de kans groter dat je broek sneller gaat slijten. Dit zie je langs de zomen, zakken en de randen van de gulp en tailleband. Daarnaast is het ook belangrijk dat je ritsen dichtritst en knopen of drukknopen vastmaakt. Hierdoor voorkom je dat de jeans uit vorm gaat doordat de knoop of rits achter een ander kledingstuk blijft hangen.

Broek met gaten of scheuren?

Heb je een broek met scheuren, deze kun je dan het beste vastmaken met een clip. Anders gaan de scheuren rafelen of helemaal uitscheuren. Wanneer de gaten al te groot zijn, kun je de spijkerbroek het beste op de hand wassen.

Wassen van je spijkerbroek

Om je spijkerbroek langer mooi te houden, kies je voor een wasmiddel dat is ontworpen om kleuren van kledingstukken te behouden. Hierdoor voorkom je dat de kleur gaat vervagen. Let er ook op dat je de broek altijd in koud water wast. Wanneer je het in een wasmachine gaat wassen, dan kun je het beste kiezen voor een korte cyclus.

Ook met drogen kun je jouw favoriete spijkerbroek beschadigen. Op de volgende bladzijde lees je hoe je dit het beste aanpakt!

[1/2]