Dit is dé beste plek om je ventilator op de slaapkamer neer te zetten

Wij deden het tot nu toe ‘verkeerd’

Nu de zomerse temperaturen hun opwachting aan het maken zijn in Nederland, weten we allemaal dat dit garant staat voor warme nachten. Hoog tijd om je ventilator van de zolder te halen! Een beetje verkoeling is namelijk geen overbodige luxe. Maar, wist jij dat je jouw ventilator waarschijnlijk altijd op de verkeerde plek hebt gezet? 

Een echte musthave

Een ventilator is de afgelopen zomers een echte musthave geworden in huis. Ook dit jaar kun je er het beste eentje aanschaffen als je er nog geen op je zolder hebt staan. De ventilator zet je waarschijnlijk in een hoekje van je kamer of meteen naast je bed, zodat de lucht direct op je lichaam blaast. Maar, wist je dat dit niet het meest effectief is? Op een andere plek werkt je ventilator namelijk pas écht goed.

De beste plek voor je ventilator

Zet eerst je raam open en zet de ventilator in de deuropening. Het klinkt misschien onlogisch maar het wordt nóg gekker. Je moet de ventilator namelijk zo neerzetten dat de lucht naar de gang blaast. Op deze manier blaast de ventilator warme lucht uit de kamer en wordt de frisse buitenlucht door het luchtdrukverschil via het open raam naar binnen gezogen. Je zult meteen merken dat je slaapkamer een stuk koeler is tijdens de warme zomernachten!

Tip voor overdag

Om ervoor te zorgen dat je slaapkamer ook overdag koel blijft, is het handig om je kamer zoveel mogelijk te verduisteren. Houdt daarom je ramen en gordijnen overdag gesloten. Als je merkt dat het ‘s avonds begint af te koelen, doe je je ramen wagenwijd open zodat het lekker doorwaait. Dit heeft dus geen zin om overdag te doen, omdat er dan alleen maar warme lucht naar binnengaat.

Douchen

Een tip wat ook goed kan helpen tegen warme nachten, is het nemen van een lauwe of warme douche. Als je koud doucht koelt je huid namelijk af, maar tegelijkertijd moet je lichaam ook nog eens heel hard werken om weer warm te worden. Het gevolg hiervan? Je krijgt het nóg warmer. Neem dus een lauwe of warme douche voordat je gaat slapen.

Lees ook: Geen zin in een opvlieger met deze warme dagen? Zo ga je met smaak de strijd aan!

Bronnen: Margriet | Beeld: Unsplash, Delaney Van