Handig: dit is hoe je je telefoongesprekken op kunt nemen

Wij zetten verschillende manieren op een rijtje

Het is soms handig om telefoongesprekken op te nemen. Bijvoorbeeld bij een sollicitatie of bij een gesprek met een bedrijf waar je een conflict mee hebt. Zo kun je later nog eens rustig terugluisteren wat er allemaal gezegd is. Het is toegestaan om een telefoongesprek op te nemen waar je zelf bij betrokken bent. 

Telefoongesprekken opnemen is legaal. Maar vraag wel altijd toestemming aan de partij waar je het gesprek mee voert. Zeker als het om zakelijke telefoontjes of gesprekken met bedrijven gaat. Het komt namelijk nogal slecht over als je gesprekspartners erachter komen dat je het gesprek hebt opgenomen zonder hun toestemming. Het kan zelfs tot vervelende situaties leiden. En dat wil je natuurlijk voorkomen! 

Met deze vier handige apps wordt het opnemen van je telefoongesprekken een stuk makkelijker.

1. TapeACall Pro

De app TapeACall Pro is vooral geschikt als je regelmatig gesprekken op wilt nemen. De app is heel makkelijk te gebruiken. Om je gesprek op te nemen moet je eerst de TapeACall-opnamefunctie selecteren en daarna op de knop samenvoegen drukken.

Je kunt je opgenomen gesprekken in de cloud bewaren of er backs-up van maken en deze delen via e-mail. De app slaat je opgenomen gesprekken op als downloadbare mp3-bestanden zodat je ze makkelijk kunt downloaden en delen. Zo raak je ze niet kwijt. De app heeft een gratis versie en een betaalde versie. Met de betaalde versie kun je zoveel opnames maken als je zelf wilt. De app is zowel beschikbaar voor Android als voor iOS. 

2. OpenPhone

Met de app OpenPhone kun je zowel met Android als met iOS heel makkelijk gesprekken opnemen. Hij is handig voor zakelijk gebruik, omdat iedereen die toegang heeft tot een gedeeld nummer gemaakte opnames kan terugluisteren, downloaden of opslaan. De beheerder van de app kan opgenomen telefoongesprekken verwijderen. Zo blijft iedereen op de hoogte over belangrijke informatie uit telefoongesprekken. 

3. RecMyCalls

RecMyCall is een handige app omdat je er niet alleen gesprekken mee op kunt nemen, maar ook mee kunt laten uitschrijven. Je moet de tekst zelf nog wel even nakijken, maar het scheelt je veel tijd als je zelf geen transcripten meer hoeft te maken. Ook handig aan de app is dat je telefoongesprekken van bepaalde telefoonnummers automatisch kunt laten opnemen. 

De app heeft zowel een gratis als een betaalde versie. Met de betaalde versie kun je zoveel telefoongesprekken opnemen als je wilt en van alle andere functies gebruikmaken. De app is beschikbaar voor iOS. 

Tip: Voorkom extra telefoonkosten. Deze apps zijn leuk om te gebruiken, maar ze verbruiken wel de nodige data. Met sim only kun je voorkomen dat je buiten je bundel gaat en voor extra (hoge) kosten komt te staan. Lees hier wat sim only is en of het bij je past. 

4. Call Recorder – Cube ACR

Met de app Call Recorder – Cube ACR kun je niet alleen ‘normale’ telefoongesprekken opnemen, maar ook gesprekken via bijvoorbeeld WhatsApp, Skype en Slack. Hiervoor gebruikt de app de zogenoemde Voice over IP-techniek (VoIP). 

Je moet door behoorlijk wat machtigingen heen voordat je de app kunt gebruiken, maar hij werkt goed. Je kunt de app zowel gratis als betaald gebruiken. Met de betaalde versie heb je natuurlijk veel meer functies, zoals automatische back-ups, automatische verwijderen en bestandsbeveiliging. Gebruikers van Android kunnen de app hier downloaden.

Beeld: Pexels