Dit is waarom Olympische sporters in hun medaille bijten

bijten

Is jou dit wel eens opgevallen?

Olympiërs leven heel lang toe naar hét moment. Ze staan op de Olympische Spelen en op dat moment moeten ze hun ultieme prestatie geven. Niks mag fout gaan en alles moet tot in de puntjes geperfectioneerd zijn. En als ze dan eindelijk een medaille hebben weten te bemachtigen springen ze een gat in de lucht óf bijten ze op hun medaille. Waarom ze dat doen? We leggen het je uit.

Echt of nep

Nadat. Olympische sporters hun medaille hebben gekregen bijten ze er vaak op. Waarom ze dat precies doen? We weten het niet zeker, maar het zou te maken kunnen hebben met een oude gewoonte van vroeger. Door in goud te bijten, kom je er namelijk achter of het echt of nep is. Goud is namelijk zachter dan andere metalen. Zie je je tandafdruk terug in het goud? Dan is het dus echt goud.

Traditie

Atleten hebben waarschijnlijk ooit als grap in de medaille gebeten, waarna een fotograaf dit op de foto zetten. Door de jaren heen is het een soort van traditie geworden om voor de foto op je medaille te bijten. Of-ie nou goud, zilver of brons is. Echter weet iedereen tegenwoordig dat een Olympische medaille niet echt helemaal van goud is. Zo’n Olympische medaille bestaat namelijk minimaal 92.4 procent uit zilver en 6 gram aan goud. Jep, bijten heeft dus geen zin.

Elektronische apparaten

Enne, het bijten is sowieso niet heeeel fris, want de medailles voor de Olympische Spelen in Tokio zijn gemaakt van gerecyclede elektronische apparaten van Japanners. En hoewel deze gewoon zijn schoongemaakt, blijft het een apart idee om dit in je mond te stoppen, right? Zo zie je maar weer, niets is wat het lijkt!

Lees ook: Atleet Olympische Spelen gaat viraal vanwege brei- en haakwerken

Bron: Margriet | Beeld: Brunopress