Dit wisten we nog niet: leuke feitjes over 8 alledaagse voorwerpen

alledaagse-voorwerpen

Van gummen met twee kleuren tot het blokje van eetstokjes

Heb jij dat ook weleens? Je gebruikt een product bijna dagelijks en komt er plotseling achter dat het een functie heeft waar je nooit over nadacht. Wij hebben acht alledaagse producten voor je op een rij gezet waarbij wij zo’n realisatiemoment hadden. Kijk mee!

Het kleine gat bij de camera van een iPhone

Heb je een iPhone? Dan heb je je misschien al weleens afgevraagd wat het kleine zwarte stipje aan de achterkant van je telefoon is. Het bevindt zich in de buurt van de camera, maar het dient een ander doel. Dat stipje is namelijk een extra microfoon. Het zorgt ervoor dat achtergrondgeluid gefilterd wordt, wat goed van pas komt als je op een drukke plek een video wilt opnemen.

Het dekseltje van een Tic Tac-verpakking

Iedereen kent de mintjes van Tic Tac, maar niet iedereen is zich bewust van de verborgen handigheid in de verpakking. Als je een doosje Tic Tac opent, zie je in het dekseltje een ronde vorm. Daar past een Tic Tac precies in! Zo gebruik je de verpakking dus het beste: draai hem ondersteboven als hij dicht is. Schud even, zodat er een Tic Tac naar beneden valt. Doe het dekseltje open en je zult zien dat de Tic Tac precies in de deksel is gevallen.

De hals van een fles

Waarom is een flessenhals eigenlijk veel smaller dan de rest van de fles? Het antwoord is simpel: flessen zijn zo ontworpen dat je ze daar vast kunt houden. De warmte van je hand trekt dan alleen in dat stuk van de fles, waardoor je drankje niet opwarmt.

Het lipje van een frisdrankblikje

Een blikje frisdrank maak je open door het lipje omhoog te duwen. Het heeft echter nog een andere functie, want er zit niet voor niets een gat in. Dat is bedoeld om een rietje in te stoppen. Op die manier kun je de frisdrank drinken zonder te morsen. Weer wat geleerd!

De geribbelde kant van een haarpin

Haarpinnen dragen we vaak met de geribbelde kant naar boven, omdat we het idee hebben dat dat vooral als mooimaker bedoeld is. Dat is niet de bedoeling, want de ribbels hebben wel degelijk een functie. Ze zorgen er namelijk voor dat je haar meer grip krijgt. Voortaan kun je ze dus beter andersom in je haar schuiven.

De twee kleuren van een gum

Over gummen met twee kleuren bestaat een misvatting. De rode kleur zou voor het gummen van potlood zijn, de blauwe of grijze kleur voor het gummen van inkt. Dit klopt niet, want de donkere kleur van deze gummen is bedoeld voor kwetsbaar papier. Je kunt daarmee dingen van dat papier gummen zonder dat het scheurt.

Het hout van houten kledinghangers

Doorgaans maken we onderscheid tussen houten, ijzeren en plastic kledinghangers. Waar dienen houten kledinghangers voor? Het hout waar ze van gemaakt zijn, is cederhout. Motten hebben een hekel aan die houtsoort. Door je kleding dus op te hangen aan houten kledinghangers, weet je zeker dat motten ver uit de buurt blijven. Vooral je wollen kleding, waar motten doorgaans gek op zijn, blijft dan gespaard.

Het blokje van eetstokjes

Tot slot: waar dient het blokje voor waarmee eetstokjes aan elkaar vast zitten? Het heeft uiteraard de functie om de twee stokjes bij elkaar te houden, maar dat is niet alles. Wanneer je het blokje afbreekt, heb je ook meteen een onderzettertje waar je de stokjes op kunt leggen. Ze hoeven dan niet op tafel te liggen tijdens het eten, waardoor ze geen bacteriën opnemen van het tafeloppervlak. Superhandig!

Lees ook: Deze voorwerpen in je slaapkamer kunnen voor stress zorgen

Bron: LINDA. | Beeld: Pixabay

Array