DIY: met deze hack krijgen je kaarsen een leuke twist

DIY-twist-kaarsen

De interieur trend van nu

Een kaars in je interieur is een ware showstopper. Naast het formaat en de dikte, heb je tegenwoordig ook nog een andere keuze in kaarsen: recht of met een twist. Gedraaide kaarsen zijn namelijk helemaal hot! En een fijne bijkomstigheid: je kunt ze heel makkelijk zelf maken. Hoe? Wij laten het je zien! 

Zonder poespas een nieuwe kaars

Kaarsen met een tik, een draai of helemaal in de war: de nieuwste interieurtrend past in elk huis. Wil jij een speelse twist aan je interieur geven of heb je zin om een dagje te gaan fröbelen? Dan is dit een hele leuke activiteit zonder poespas. Het enige dat je moet hebben, zijn een paar conische kaarsen, een ovenschaal of waterkan en heel heet water. Alles bij de hand? Dan gaan we aan de slag!

1. Leg de kaarsen in water

Voordat de kaarsen gedraaid kunnen worden, is het belangrijk dat ze eerst zacht zijn. Dit krijg je door de kaarsen in heet water te leggen. Door het formaat van de kaarsen werkt een ovenschaal fijn, maar elke andere schaal is ook goed. Vul de schaal halverwege met heet water en leg de kaarsen erin. Giet dan een langzame stroming van heet water, uit een kan of kraan, op de kaarsen zodat ze goed heet worden.

2. Probeer de kaarsen te buigen

Het hangt per soort kaars af hoelang het duurt om ‘m buigbaar te maken, dus raak de kaarsen voorzicht aan. Tip: doe je handen eerst in het warme water om te wennen aan de temperatuur en ga pas daarna de kaarsen proberen te buigen. Lukt het draaien niet? Laat dan de kaarsen nog even in het water liggen.

3. Draai de kaarsen

Wanneer je de kaarsen langzaam kunt buigen, kun je gaan beginnen. Probeer hierbij de kaars wel onder water te houden zodat de wax goed warm blijft. Voor een subtiele twist, kun je de kaarsen langzaamaan beide kanten draaien zodat het op een spiraal begint te lijken. Het is ook mogelijk om twee kaarsen om elkaar heen te draaien, maar is het hierbij wel belangrijk dat de wax warm is en het strak gedraaid wordt. Geen zin in een draai, dan kun je de kaars ook langzaam buigen. De keuze is reuze! Kleine scheuren kun je weer goed maken door over de wax te vegen.

4. Maak de onderkant plant

Vergeet niet om de kaarsen aan de onderkant plat te maken. Dit doe je door het op een vlak oppervlak te zetten. Wanneer je klaar bent, hoef je maar even te wachten want de wax wordt snel hard. Zet ‘m daarna in een mooie kandelaar of op de kast en je kaarsen zijn helemaal klaar. Bijna te zonde om aan te doen…

Met een beetje geluk, komt het er net zo mooi uit te zien als de kaarsen hieronder!

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sarah SE ?? (@lifebysarahse)

Lees ook: TikTok-hack: zó maak je van een ‘gewone’ kaars een marblekaars

Bron: Apartmenttherapy | Beeld: Unsplash, Instagram Sarah SE