Een in stukjes gesneden appel of peer meenemen zonder dat ‘ie bruin wordt doe je zo! Heerlijk simpele trucjes!

appels-2

Op de vorige pagina heb je al kunnen lezen hoe makkelijk het eigenlijk is om gesneden appels en peren vers te houden nadat ze gesneden zijn. We hebben nóg 2 tips gevonden die hetzelfde effect hebben!

Tip 3: Gebruik water en zout
Los 1/8ste theelepel zout op in een glas lauwwarm water en doe daar de appel of peer parten in. Laat het een paar minuten weken in het zoute water voor het beste resultaat. Laat de parten even uitlekken en spoel daarna direct af met koud water. Doordat je de parten afspoelt met koud water gaat het fruit niet zout smaken, want dat zou een beetje jammer zijn!

Tip 4: Honing en water
Meng twee eetlepels honing in een beker met water. Doop de stukken appel en peer in het honingwater of laat even inweken voor 30 seconden. Ook honing bevat een bestanddeel dat bruining van je fruit tegengaat! Na het dopen hoef je het fruit niet persé af te spoelen, want honing is ook best lekker zoet!

Tip 5: Gebruik een luchtdicht zakje of bakje
Zoals eerder in dit artikel vermeld is het zuurstof die er voor zorgt dat je fruit bruin wordt. Normaal gesproken zit het fruit heerlijk in z’n schilletje compact bij elkaar, maar als het gesneden is wordt het binnenste van de vrucht aangevallen door zuurstof. Simpele conclusie is: zuurstof niet zijn werk laten doen! Stop daarom het fruit in een luchtdichte zak of bak, met zo min mogelijk zuurstof/lucht  er bij. Hoe minder zuurstof, hoe minder snel de bruining optreedt!


Pagina 2/2