7 dingen waarvoor je Sudocrem kunt gebruiken

Iedereen zou Sudocrem in huis moeten hebben!

Sudocrem, elke moeder heeft het wel een keer in huis gehad. Het 70 jaar oude merk is namelijk een wondermiddel om luieruitslag te bestrijden! De crème verzacht, beschermt en ondersteunt kwetsbare huid en bevordert de aanmaak van nieuwe huidcellen. Heerlijk spul, wij gebruiken het ook nog weleens als we een droge huid hebben. Maar wist je dat je Sudocrem voor veel meer kunt gebruiken dan alleen schrale babybilletjes?

Lippenbalsem

Als je last hebt van droge lippen werkt een beetje Sudocrem heel effectief, beter nog dan de meeste lippenbalsem. Het ziet er natuurlijk niet zo mooi uit, dus dit kun je het beste ‘s nachts opdoen als je gaat slapen. Laat het de hele nacht intrekken en je zult zien dat je wakker wordt met mooie, zachte lippen. Probeer alleen niet je lippen te likken als je het op hebt, want het smaakt niet zo lekker.

Waterpokken behandelen

Smeer een flinke laag Sudocrem op de aangetaste huid, zo blijft de jeuk zeker een paar uur weg. Bijkomend voordeel is dat Sudocrem ook de geïrriteerde huid eromheen meteen aanpakt en verzacht. Deze truc moet echt iedere moeder weten, want kindjes met waterpokken kunnen er veel baat bij hebben. Smeer rijkelijk met Sudocrem om de jeuk te verzachten!

Muggenbulten

De jeuk is zo weg als je wat Sudocrem op de bult smeert! Ook verzorgt het de schrale plek, dus smeer het er maar lekker op.

Wondjes en schaafplekken

Rondom een plek voorzichtig een beetje smeren, en de rode plekken en irritaties waren zelfs na één keer smeren al een heel stuk minder. Zorg er wel voor dat de wond niet open is, want zalf in een open wond kan irritaties opleveren. Deze tip is beter voor een huid dat al aan het genezen is maar nog steeds rood en schraal is.

Acné

De crème werkt ontstekingsremmend en bestrijd daarmee puisten en acne zonder de huid uit te drogen! Smeer een laagje op je puistjes totdat ze wegzijn, je zal zien dat het heel goed helpt. Doe dit niet op een uitgeknepen puistje! Smeer het op een nieuw puistje en knijp hem niet uit, zo droog je hem uit met de Sudocrem.

Haarverfvlekken

Als je je eigen haar verft kan je rond je oren van die lelijke verfvlekken krijgen. Met een beetje Sudocrem verwijder je de vlekken in een handomdraai.

Kat

Is je kat in een ruzie met een buurtkat beland? Smeer wat Sudocrem op de wondjes, je zal merken dat het supersnel geneest.

Lees ook: Zo houd je je huis koel zonder airco, goedkoop en effectief!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Pinterest | Beeld Kruidvat