Met deze eenvoudige tip worden je witte schoenzolen weer schoon

Dankzij dit middel krijgen de zolen hun kraakwitte kleur terug

Schoenen hebben verbazingwekkend vaak witte zolen. Dat ziet er prachtig uit in de winkel, maar zodra je een keer met je witte gympen in een waterplas bent gaan staan is het uit met de pret. Gelukkig is er een heel makkelijke methode om je schoenzolen weer goed als nieuw te krijgen.

Witte zolen

Witte schoenzolen waren ook dit jaar weer helemaal in de mode, maar als je er even bij stilstaat is dat best vreemd. Want als er íets is dat snel vies wordt, dan is het wel de onderkant van je schoen. Een regenplas, vieze straten, door een vochtig grasveld lopen – lang blijven je witte sneakers niet schoon. Deze lifehack zorgt er gelukkig voor dat je de witte zolen zó weer oppoetst.

Nagellakremover

Alles wat je nodig hebt om die witte schoenzolen weer helderwit te boenen, is nagellakremover en een doekje. Wrijf met een doekje de nagellakremover over de zolen en voilà, het vuil verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Schoonmaken met nagellakremover

Ook als je je nagels nooit een kleurtje geeft, is het dus de moeite om nagellakremover in huis te halen als schoonmaakmiddel. Het goedje komt ook nog eens van pas als je lijmresten wilt verwijderen, vloeren schoon wilt maken en voor meer onverwachte klusjes.

Lees ook: Handig! Met deze 7 tips blijft de witte was ook echt wit

Bron: Tiphero | Beeld: Pexels, Ray Piedra