5 redenen waarom je je eierschalen niet meer weg moet gooien

Je kunt er nog van alles mee doen

Bijna iedereen heeft altijd wel wat eieren in huis. Een ei is een veelzijdig voedingsmiddel, waardoor het fijn is om het altijd in huis te hebben. Nadat we een omelet hebben gemaakt, belanden de eierschalen altijd in de prullenbak. Eigenlijk heel erg zonde, want je kunt nog een heleboel dingen met je eierschalen doen.

Gooi ze niet zomaar weg.

Gezond

Allereerst is het goed om te weten dat eierschalen gezond zijn. Zo bestaat een eierschaal voor negentig procent uit calcium. Calcium is goed voor gezonde botten, tanden, zenuwen en spieren. Even lekker een stukje eierschaal wegeten, is niet aan te raden. Niemand wordt blij van die smaak. Wel zou je de eierschalen in een keukenmachine kunnen doen, zodat je ze vermaalt tot poeder. Dit poeder kun je dan weer door een smoothie doen. Let wel op dat het eierschaal goed is schoongemaakt en dat de bacteriën zijn gedood. Lees hier wat je moet doen. 

Op de volgende pagina hebben we nog een aantal andere dingen over eierschalen voor je op een rijtje gezet.