Als je dit leest gooi je je eierschalen nooit meer weg! Superhandig!

eierschalen

Wij gooien nooit meer een eierschaal weg!

Wanneer je een omelet maakt, ben je zo 4 eierschalen rijker. De meesten gooien ze gewoon in de prullenbak of op de composthoop, maar dat is hartstikke zonde. Eierschalen zijn ontzettend veelzijdig!

Een stuk eierschaal in je diner terugvinden is verschrikkelijk, maar de veelzijdigheid ervan is fantastisch. Nee, niet om mee te koken… Hoewel, een tijdje geleden schreven we al waarom je eierschalen juist wél moet eten. Toch zijn er nog genoeg andere dingen waarvoor je de schalen ook kunt gebruiken.

Aangekoekte pan. Met de handen in het haar staan boven een aangekoekte pan is met eierschalen verleden tijd. Verkruimel de eierschalen en gooi ze in je aangebrande pan. Gooi wat zout bij de pan en heet water. Even scrubben en het vuil is weg!

Messen van je blender scherpen. Met je wetsteen de messen uit je blender scherpen is vrijwel onmogelijk, daar kom je nooit bij. Gelukkig kan dit leed makkelijk verzacht worden. Doe een aantal eierschalen een half uur in de vriezer en doe ze daarna in je blender. Voeg wat water toe en zet je blender aan. Je messen zullen weer zo goed als nieuw zijn.

Grond bevruchten. In het ei-omhulsel zit ontzettend veel kalk en daar kunnen je planten best wat baat bij hebben. Droog de schalen en verpulver ze daarna zo klein mogelijk. Bewaar het in een potje en haal het weer tevoorschijn wanneer je het nodig hebt. Mix het met potgrond en deponeer het daar waar je grond wel wat vruchtbaarder mag worden.

Bron: TastemadeBeeld: Pixabay