Dit gebeurt er met je lichaam als je verse eucalyptus aan de douchekop hangt


Er is een goede reden waarom steeds meer mensen eucalyptus aan de douchekop hangen

Over het algemeen is douchen een van de meest ontspannende momenten van de dag. Als je er goed over na denkt is dit namelijk ook het moment wanneer je even niet naar een soort scherm staart, of het nu je smartphone of televisie is. Even een momentje voor jezelf om helemaal tot rust te komen. Toch kun je je ervaring nóg ontspannender en beter maken door verse eucalyptus in je douche te hangen.

En dit doe je enkel door een bos verse eucalyptus op te hangen aan je douche.

Eucalyptus

Het blijkt dat de stoom die vrijkomt tijdens het douchen een eucalyptus-aroma vrijgeeft wanneer de een bos van deze verse groene plant aan je douchekop knoopt. Hierdoor kun je nog meer ontspannen en je douchebeurt nog lekkerder maken. De aroma zorgt ervoor dat het luchtwegklachten kan verzachten, zo blijkt uit onderzoek van Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. Dus heb je last van een snotterige en/of verstopte neus? Dan kan deze goedkope lifehack je hier binnen mum van tijd van verlossen.

DIY

Waar je deze wonderplant kun kopen? Op veel verschillende plekken! Loop een bloemist binnen, een rondje over de markt of een grote (bouw)markt in en de geur van deze frisse plant komt je tegemoet. Hier kun je een paar takken of een hele bos kopen. Voor deze tip heb je slechts een paar takken (6 à 7 takken) nodig. Ontdoe het onderste gedeelte van de takken van de bladeren en knoop met een elastiek of touw de takken aan elkaar. Hang vervolgens de bos eucalyptus op de kop en maak deze vast met het touw aan je douchekop. De geur van de takken zal ongeveer na een maand of twee verminderen. Na twee maanden is het tijd om de bos te vervangen voor een nieuwe, verse bos eucalyptus.

Bekijk de instructie om je eigen eucalyptus tak te maken in je douche in de onderstaande video:

Lees ook: Gooi het netje van je mandarijnen niet weg, dit kun je ermee!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: TipHero | Beeld: videostill