Zo voorkom je dat je fiets gestolen wordt in de stad

fiets

Zo blijft je fiets staan waar jij ‘m neerzet!

Fietsen is een heerlijke en makkelijke manier van transport. Je kunt je fiets bijna overal stallen en dat is zeker in een drukke stad ideaal. Als je met de auto gaat, moet je altijd maar afwachten of je een parkeerplek kunt vinden. Toch is een fiets wel roofgoed. Als jij je mooie tweewieler ergens stalt, geeft dat geen garantie dat hij er na een aantal uurtjes nog steeds staat. Daarom geven we je nu een aantal tips hoe je het risico op diefstal tot een minimum kunt beperken. 

Je wilt je fiets natuurlijk wel bij je houden.

Slot

De eerste tip is natuurlijk om een goed stevig slot te regelen. Vooral zware kabels en dikke kettingen doen de truc. Dieven moeten vooral veel tijd kwijt zijn aan het stelen van je fiets. Want tijd hebben ze vaak niet.

Ventiel

Daarbij maakt het ook uit hoe je het kettingslot bevestigt. Website Sikkom.nl raadt aan om je fiets vast te maken bij je ventiel. Als dieven het slot open proberen te breken, maken ze het ventiel hierdoor snel stuk. De fiets kunnen ze dan niet zomaar meer verkopen en daardoor is je fiets niet interessant meer. Denk voortaan dus goed na hoe je je fiets op slot zet.

Lees ook: Zes redenen waarom je regelmatig duizelig bent, de oorzaak is zelden ernstig!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: pixabay