Een flesje waterstofperoxide kost 0,99 cent bij de Kruidvat. Moet je zien wat je ermee kan!

waterstofperoxide

Waterstofperoxide: een spotgoedkoop wondermiddel!

Waterstofperoxide, maar weinig mensen weten waar het voor dient en wat je er allemaal mee kan doen. Het kleine flesje vloeistof kost nog geen euro bij de drogist en als jij weet wat voor een wondermiddeltje het is ga je vandaag nog naar de winkel!

Waterstofperoxide wordt doorgaans gebruikt om kleine wondjes te ontsmetten.

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide, ook wel bekend als zuurstofwater, is een anorganische verbinding van waterstof en zuurstof, met als scheikundige naam H2O2. In 1818 werd het stofje ontdekt voor Louis Jacques Thénard. Simpel gezegd is het dus water met een zuurstofmolucuul. Vaak wordt het ook gebruikt door tandartsen om mond- en tandvleesinfecties te voorkomen. De meeste mensen kennen waterstofperoxide als een bleek of als ontsmettingsmiddel met een antibacteriële substantie. Maar wist je ook dat dit dit middel 100 procent natuurlijk is? Daarom is dit wondermiddel perfect voor veel meer andere toepassingen in huis!

Toepassingen

We hebben 13 superhandige toepassingen van waterstofperoxide in huis voor je op een rijtje gezet.

  • Schoonmaken van glas: Het schoonmaken en laten glanzen van bijvoorbeeld je fornuis, je spiegel of glazen oppervlaktes kun je perfect doen met waterstofperoxide. Het verwijdert vuil en zorgt voor blinkend glans.
  • Desinfecteren van oppervlaktes: Het aanrecht in je keuken is een echte broeiplek voor bacteriën. Zelfs als je een doekje erover hebt gehaald, blijven er bacteriën zitten. Maar door het schoon te maken met waterstofperoxide weet je zeker dat alle bacteriën gedood worden!
  • Schoonmaken van koelkast: Ook je koelkast kun je het beste met dit middel schoonmaken. Het zorgt zoals gezegd voor een glans, verwijdert vuil en doodt bacteriën. Ideaal om je koelkast schoon te houden!

Lees snel op de volgende pagina de andere tien toepassingen waar je dit wondermiddel ook nog allemaal voor kan gebruiken!

Pagina 1/2