12 redenen om flosdraad in huis te hebben


Je kunt veel meer met flosdraad dan je tanden flossen

Waarschijnlijk heb je wel flosdraad in je badkamer rondslingeren. Gebruik je het niet iedere dag, dan heb je het ten minste weleens gekocht omdat je tandarts het je opdroeg. Het is belangrijk om iedere dag te flossen, maar je kunt er nog veel meer mee doen!

Schoonmaken, bijvoorbeeld.

1. Druppende kraan

Irritant, zo’n druppende kraan! Het moet natuurlijk zo snel mogelijk opgelost worden, maar als het al ‘s avonds laat is kan dat niet gelijk. Om niet horendol te worden van het gedrup, kun je een beetje flosdraad om de kraan binden. Hang het flosdraad in het putje. Zo leid je de druppels water via het flosdraad naar de gootsteen zonder dat het gaat druppelen.

2. Toetsenbord

Je kunt je tanden flossen, maar ook je toetsenbord kun je flossen! Draai het flosdraad om je vingers en flos zo het vuil onder je toetsen vandaan.

3. Plakkerig

Wil je een foto losmaken van papier zonder dat het scheurt? Gebruik een beetje flosdraad! Flos het draad voorzichtig heen en weer tussen de foto en het papier om het los te maken.

4. Bril

Ben je een schroefje kwijt uit je bril en zit hij nu erg los? Haal een stukje flosdraad door het gaatje van het schroefje en maak een knoopje. Zo blijft je bril zitten totdat je het schroefje kunt laten vervangen.

5. Taart

Ben jij een ware thuisbakker? Als je een taart bakt met meerdere lagen, bak je die meestal in één keer. Daarna snijd je de taart zodat er lagen ontstaan. Je kunt dit het beste doen met een stukje draad. Prik tandenstokers of prikkertjes in de zijkant van de taart. Gebruik een lineaal om ze op dezelfde hoogte te plaatsen. Haal het flosdraad om de taart heen, precies boven de prikkers. Kruis het draad over elkaar en trek aan in een vloeiende beweging. Zo zorg je ervoor dat de taart in één keer mooi gesneden is. Tip: gebruik geen floss met mentholsmaak.

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2