Waarom je een foto van je oven moet maken voordat je op vakantie gaat

oven vakantie

Het zal je een hoop stress besparen

Paspoorten, zwemkleding, geld… Is alles ingepakt? Check, check, nog eens checken. Op vakantie gaan kan veel stress opleveren. Ben je eindelijk onderweg, begin je weer na te denken of je het huis wel goed op slot hebt gedaan en de oven wel hebt uitgezet. Het kan je soms echt niet lekker zitten, omdat je een kleine handeling als het gas uitdraaien niet meer kan herinneren. Gelukkig is hier een oplossing voor!

Foto maken

De een is er gerust op dat-ie alle ramen en deuren op slot heeft en het gas uit heeft staan. De ander is nog geen kilometer van huis verwijderd en begint al te stressen over of het huis niet afbrandt omdat het gas of de oven nog aan staat. Wij behoren in ieder geval tot de laatste categorie, omdat we ons nooit kunnen herinneren of we nou écht het gas hebben uitgedraaid. De oplossing? Maak even een foto!

Tips

Onze tip: maak – nadat je het gas uit hebt gedraaid – een foto van je gasstel. Hetzelfde geldt voor een elektrische kookplaat, inductieplaat of oven: zet hem uit en maak een foto. Begin je onderweg te twijfelen of je het gas goed uit hebt gedraaid? Dan pak je gewoon de foto erbij zodat je het zeker weet. Dit scheelt heel wat stress voor de zenuwpezen onder ons!

Zekerheid

Deze truc is natuurlijk op nog veel meer dingen toe te passen: zet ramen en deuren die op slot zitten op de foto om jezelf eraan te herinneren dat ze echt dicht zijn. Natuurlijk kun je hieraan niet zien of-ie op slot zit, maar daardoor weet je wel dat je de handeling hebt uitgevoerd. Je kunt ook je huisgenoot of familielid laten filmen dat jij de deur op slot draait. Klinkt omslachtig? Als je echt iemand bent die zich hier zorgen over kan maken, dan kan een foto of filmpje van 2 seconden veel schelen. Voorkomen is beter dan genezen, right?

Lees ook: Dit is jouw volgende vakantiebestemming volgens je sterrenbeeld

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels