Met dit trucje wordt het verwisselen van de vuilniszak veel makkelijker

Met deze truc is het verwisselen van de vuilniszak een fluitje van een cent!

Bah, het verwisselen van de vuilniszak vinden wij één van de meest smerige klusjes in het huishouden. Het stinkt, wij krijgen de zak er nooit goed uit en als we helemaal pech hebben scheurt-ie ook nog eens. Tips en Weetjes gaat je leven weer eens veel makkelijker maken, want we hebben een superhandig trucje voor je waarmee het voortaan een fluitje van een cent is.

Trucjes en tips waarmee we schoonmaken en het huishouden makkelijker maken; wie wordt daar nou niet vrolijk van? Wij zijn er in ieder geval dol op. Wist je dat het verwisselen van een vuilniszak echt veel makkelijker kan? Om deze vieze klus in een mum van tijd af te hebben volg je deze stappen:

Stap 1: pak een nieuwe vuilniszak, open hem, maar stop hem nog niet in de vuilnisemmer.

Stap 2: Pak een tweede vuilniszak, zet deze in de eerste zak en vouw hem open, zodat ze precies in elkaar passen. Ga zo door totdat je een stapeltje van zakken hebt, tien is ongeveer voldoende.

Stap 3: Pak ze hierna voorzichtig op en plaats het bundeltje in de vuilnisemmer. Vouw de bovenkant van het stapeltje over de rand van de emmer (of alleen de bovenste zak). De volgende keer dat een vuilniszak vol is, til je de bovenste zak eruit en de volgende zak zit er al in. Klaar ben je! Ook handig, als de zak scheurt zit niet alles in de vuilnisemmer, maar gewoon in de vuilniszak daaronder! Scheelt weer schoonmaken.

Bron: Margriet | Beeld ter illustratie