Gaat de batterij van jouw telefoon ook altijd zo snel leeg? Met déze truc niet meer

 

batterij

Gaat jouw smartphone-batterij ook zo snel leeg?

We kennen het allemaal wel, je hebt het gevoel dat je de batterij van je smartphone nog geen uur geleden hebt opgeladen maar hij is nu alweer bijna leeg. Resultaat: je moet je telefoon eigenlijk wel twee keer per dag opladen. Dat is niet handig, want je hebt niet altijd een oplader bij je en hij is vaak leeg op een cruciaal moment. 

Hoe kan je er nu voor zorgen dat de batterij van je smartphone langer meegaat?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat jouw telefoon ook energie slurpt als je ‘m niet gebruikt. Hij is namelijk constant actief, door alle apps die continu op de achtergrond actief zijn. Zo wordt je email elke zoveel minuten ververst, je Facebook-app blijft werkend en ook de wifi staat gewoon aan. Met deze trucjes beperk je dat achtergrond-gebruik tot een minimum!

  • Apps sluiten: grote kans dat je denkt dat apps sluiten ervoor zorgt dat je de batterij spaart. Maar het tegendeel is waar: het volledig afsluiten van apps – door ze omhoog te swipen, zoals op een iPhone– vraagt juist veel van je batterij en kost dus extra energie. Niet doen dus!
  • WiFi: zoals de meeste mensen heb je de wifi waarschijnlijk altijd aanstaan. Maar als er geen wifi-verbinding beschikbaar is die je kan gebruiken slurpt dit alleen maar energie. Geen verbinding beschikbaar? Zet de wifi dan gewoon uit, anders is je telefoon constant op zoek naar een netwerk en dit zorgt ervoor dat je batterij een stuk sneller leeg gaat. Hetzelfde geldt voor je bluetooth. Uitzetten dus als je het niet gebruikt.
  • Trilstand: je geluid uitzetten is natuurlijk prima, maar zet je telefoon niet op de trilstrand. Weinig mensen weten het, maar dit vreet energie en zorgt ervoor dat je batterij stukken sneller leeggaat.
  • Energiebesparingsstand: om langdurig minder batterij te verbruiken, kun je de energiebesparingsstand gebruiken. Deze vind je onder Batterij bij Instellingen. Je merkt weinig verschil, maar op de achtergrond zorgt deze stand ervoor dat je batterij langer meegaat.

Dit trucje bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels