Gebruik jij je ijsklontjesvorm alleen voor ijsklontjes? Zonde, DIT kan je er allemaal mee!

Zo’n plastic ijsklontjesvorm is ontzettend veelzijdig!

Met warme dagen en tropische temperaturen hebben de meeste mensen ‘m standaard gevuld in de vriezer liggen: de ijsklontjesvorm. Heerlijk, een verkoelend drankje met een paar ijsklontjes als het kwik stijgt. Maar wist je dat je die vorm ook voor heel andere dingen kan gebruiken?

Zonde als je ‘m alleen maar gebruikt voor ijsklonten. Je kan er van alles mee, schaf er meteen een paar aan! Voor 0,99 cent schaf je al een simpele, plastic variant aan die je voor tientallen andere toepassingen kan gebruiken! Bekijk de manieren hieronder en je bekijkt dat plastic bakje nooit meer op dezelfde manier…

  1. Kruidenblokjes: Leuk hoor, koken met verse kruiden. Maar zo’n bosje bieslook heeft maar een beperkte houdbaarheidsdatum en daarnaast nemen ze behoorlijk wat ruimte in je koelkast in. Niet heel praktisch. Daarnaast bederven verse kruiden heel snel, een groot deel gebruik je niet en kan je dus weggooien. Vries ze in met extra vierge olijfolie en je hebt altijd een paar handige kruidenblokjes bij de hand!
  2. Voor in de ijskoffie: Je ijskoffie wordt nog lekkerder met een paar koffie-ijsklontjes! Vries wat koffie in (met een beetje suiker en koffiemelk) en als je een lekkere ijskoffie hebt gooi je er een paar klontjes in, smullen geblazen!
  3. Knutselmateriaal: Verven met de kids is leuk, maar die enorme tubes of flessen verf zijn niet zo handig. Vul de ijsklontvormen met kleurtjes verf en je hebt een superhandig kunstenaarspalet!
  4. Luchtverfrissers: Als het warm weer is kan je vuilnisbak nog weleens gaan stinken. Vries een beetje azijn, sinaasappelschijfjes en wat rozemarijn in en gooi zo’n geur-ijsklontje in de vuilnisemmer als het gaat ruiken!
  5. Warme chocolademelk: Laat chocolade au bain marie smelten en giet het daarna in de ijsklontjesvorm. Stokje in het midden zetten, af laten koelen en overdekt met krimpfolie in de koelkast zetten totdat het weer hard is. Roer met het stokje door warme melk en je hebt hemelse chocolademelk!
  6. Kleine voorwerpen: kleine frutseltjes zoals punaises en oorbelletjes raak je nogal snel kwijt. Maar als je het ijsklontvormpje als bewaarplek gebruikt niet meer!

Bron & Beeld: Pinterest