Welke iPhone kun je het beste aanschaffen als het om gebruiksvriendelijkheid gaat?

Ook niet geheel onbelangrijk: welke iPhone is een beetje budgetvriendelijk in de aanschaf?

Vroeger wilden we allemaal niet rondlopen met ‘een koelkast’. Tegenwoordig is dat wel anders. Telefoons vallen vandaag de dag in de categorieën groot, groter, grootst. Neem nu eens de iPhone. Ook die worden steeds groter. En daarmee lijkt Apple ook steeds meer geld te vragen voor een degelijk toestel. Toch wil de fervent iPhone-liefhebber niet meer overstappen op een andere telefoon. Dus, welke iPhone kun je het beste aanschaffen als je om je budget moet denken en een fijne mobiel wilt, die niet al te ingewikkeld is om te gebruiken?

Nieuwe iPhone

Het coronanieuws en de crisis rondom de pandemie houdt de gemoederen flink bezig. Al het andere nieuws komt op de tweede plek of verdwijnt zelfs helemaal naar de achtergrond. We zouden daardoor bijna vergeten dat Apple deze maand met een nieuwe iPhone kwam: de iPhone SE 2 (in de volksmond ook wel iPhone 9 genoemd). Maar wat weten we eigenlijk verder van dit nieuwe toestel? Hoeveel gaat dat kosten en is het gebruik ervan makkelijk onder de knie te krijgen?

Geen homeknop

Heb je momenteel een iPhone 6, 7 of 8 (of misschien zelfs nog ouder?). Dan kan het dat je wel een keer een nieuw toestel wilt aanschaffen. Even googelen en je komt erachter dat Apple de iPhone 11, de iPhone XS, de iPhone 11 Pro, de iPhone XR en de iPhone 11 Pro Max aanbiedt. Wat opvalt aan het nieuwe design? Van de homeknop van de telefoon ontbreekt elk spoor. Het is voor veel jonge mensen een kwestie van wennen en dan weten ze niet meer anders. Voor ouderen die verknocht zijn aan oudere versies van de iPhone is het echter best onhandig om de nieuwe manier van bedienen onder de knie te krijgen. Gelukkig biedt de iPhone SE 2 de uitkomst.

De iPhone SE 2

De iPhone SE 2 of iPhone 9 is een directe opvolger van de iPhone 8. Het is de opvolger van de iPhone SE, maar heeft het uiterlijk van de iPhone 8. De homeknop zit dus nog wel op deze telefoon! Mensen die een iPhone hebben die ouder is dan de iPhone 8 kunnen dit toestel overwegen als de homeknop graag terugzien op hun nieuwe telefoon. 

Budget

Voor de nieuwste iPhone moet je tegenwoordig diep in de buidel tasten. Zo betaal je momenteel voor de iPhone 11 Pro Max zo’n 1100 euro. Niet bepaald een koopje, vinden wij. Met de iPhone SE2 of iPhone 9 komt Apple mensen met een kleiner budget tegemoet. Je moet er alsnog meer voor betalen dan de Nokia’s van tig jaren geleden, maar 1100 euro zul je er dus niet voor neer moeten leggen. Wie de iPhone SE2 wil bemachtigen, betaalt daar ongeveer iets minder dan 500 euro voor. De goedkoopste is ongeveer 430 euro, maar let op: Dat is een startprijs. Daarvoor krijg je een telefoon met een geheugen van 64 GB. Wil je een telefoon met meer geheugen? Voor de iPhone SE2 met 128 GB betaal je dan ongeveer 480 euro. 

Wat kan-ie?

We snappen allemaal dat een telefoon die goedkoper is dan het nieuwste model ook wel wat minder luxe is. Zo hebben de nieuwste iPhone toestellen meerdere camera’s, maar de iPhone SE 2/iPhone 9 heeft maar één camera. Maar het is alsnog geen onaardige camera. Met 12 mexapixel kun je alsnog scherpe foto’s maken. De telefoon is uitgerust met een frontcamera van 7 mexapixels, dus ook selfies kunnen naar hartelust geschoten worden. De telefoon is spat-, water- en stofbestendig. Ook is de telefoon uitgerust is met een glazen achterkant. En dat is niet alleen esthetisch. Door de glazen achterkant kun je de telefoon namelijk draadloos opladen. 

Touch ID

De luxere iPhones hebben geen homeknop meer en daardoor werkt ontgrendelen wat anders. De iPhones herkennen de gebruiker door het zogenoemde Face-ID. Zo luxe zal de iPhone SE2/iPhone 9 niet zijn. De homeknop waarmee deze nieuwe telefoon weer wordt uitgerust, bevat naar alle waarschijnlijkheid weer de zogenoemde Touch ID. Daarmee kun je met je vingerafdruk de telefoon ontgrendelen. Ook kun je het gebruiken als je in de App Store apps wilt kopen of als je Apple Pay wilt gebruiken.

Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Mobiel.nl. 

Lees ook: Dit is hoe je de cache van je iPhone wist om hem sneller te laten werken

Bron: Mobiel.nl | Beeld: Unsplash