Gooi je gebruikte theezakjes niet meteen weg, dít kun je er allemaal mee doen


Wij bewaren ze voortaan wel even

Of je nou gaat voor gloeiend heet of warm of voor groen of zwart; thee is iets waar de meeste mensen van genieten. Hoewel we eindeloos lang kunnen discussiëren over hoe lang je een theezakje in het water moet laten zitten, vinden we het toch zonde om ‘m na één keer gebruiken in de prullenbak te deponeren. Maar wist je dat je je theezakje voor heel andere dingen dan een lekker warm drankje kunt gebruiken?

Op deze manieren kun je een gebruikt theezakje een nieuw leven geven.

  • Geef je havermout of pasta meer smaak: het klinkt een beetje vreemd, maar een oud theezakje toevoegen aan dit eten kan wonderen verrichten. Het geeft je eten een vollere smaak. Voeg bijvoorbeeld de smaken sinaasappel, kaneel of citroen aan je havermout toe en groene of muntthee aan je pasta.
  • Gebruik het om je huid te kalmeren: gooi de volgende keer wanneer je in bad gaat een paar theezakjes in je badkuip. Het geeft je huid rust en deze wordt ook nog eens zijdezacht.
  • Gebruik het voor wittere nagels: doe warm water in een teiltje en voeg hier een paar citroen theezakjes aan toe en een snuf baksoda. Doe je handen hier voor een paar minuten in en je nagels worden witter.
  • Wallen-verwijderaar: leg een paar warme (niet heet!) theezakjes onder je ogen als je van je wallen af wilt komen. Relax voor vijf minuten en de zakjes doen de rest.
  • Glanzend haar: doe drie a vier theezakjes in een teiltje en laat deze een tijdje weken in warm water. Spoel je haar nadat je het hebt gewassen met shampoo met het theewater. Kamillethee geeft blondines een boost en zwarte thee geeft brunettes een mooie glans.
  • Verwijder een ui- of knoflookgeur: ruiken je handen naar ui of knoflook na het snijden van deze smaakverrijkers? Wrijf dan met een theezakje over je handen. Wil je van die geur in je huis afkomen? Kook een paar theezakjes samen met een kaneelstokje. Binnen no-time ruikt je huis weer lekker.
  • Maak een openhaard schoon: open een paar net gebruike theezakjes en verdeel de inhoud over het as in de openbaar voordat je deze schoonmaakt. De damp van de thee zorgt ervoor dat de as niet alle kanten opvliegt, bovendien ruik je de geur van het as zo ook minder.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Housewifeshowto | Beeld: Pixabay