Geen kurkentrekker bij de hand? Zo ontkurk je je fles wijn met een schoen

Je hebt meteen een coole party trick!

Je hebt een paar flessen wijn ingeslagen voor de vrijdagmiddagborrel en opeens ontdek je dat je flesje wit geen draaidop heeft. Natúúrlijk heb jij op dat moment geen kurkentrekker bij de hand. Een fles kapotslaan is natuurlijk geen optie, maar hoe krijg jij je geliefde wijntje dan wél in het glas?

Kurk

Omdat de meeste flessen wijn tegenwoordig zijn voorzien van een draaidop, kan het je in de supermarkt wellicht zijn ontgaan dat de fles die jij hebt ingeslagen dus nét is gedicht met een kurk. Gelukkig is er geen nood aan de man. Er is namelijk een heel makkelijk trucje om je fles open te maken. Je hebt enkel een muur of een boom én een schoen nodig.

De techniek

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met behulp van een schoen en een muur kun je je wijnfles binnen no time ontkurkt hebben. Hoe je het doet? Zet je schoen op de grond neer en zet je wijnfles in de schoen zodat de wijnfles wel rechtop blijft staan. Pak je schoen op en kantel ‘m zodat de wijnfles en de schoen schuin zijn. Sla daarna met de onderkant van de schoen tegen de muur terwijl je de wijnfles vasthoudt tegen de onderkant van de schoen. Op deze manier sla je als het ware de kurk uit de fles. Bekijk onderstaande TikTok van Jessica Koeppel om te zien hoe dit in zijn werk gaat. 

@jessicakoeppel

maybe it’s old news maybe it’s not but either way i got excited

? original sound – Jesskoeppel

Lees ook: 6 x toffe dingen die je met de kurken van je wijnflessen kunt doen

Bron: TikTok | Beeld: Videostill YouTube HouseholdHacker