Zo hou je muggen gemakkelijk op afstand

muggen

Geen muggenbulten voor jou!

De temperaturen zijn weer aan het stijgen en daarom is het tijd om je in te lezen hoe je muggen op afstand houdt. Niemand wordt blij van al die rode, jeukende bulten. Gelukkig kun je ze bij je vandaan houden en wij leggen je haarfijn uit hoe. 

Het is niet moeilijk.

Kleuren

Het is goed om te weten dat muggen absoluut dol zijn op donkere kleuren. Als jij in een bed ligt met zwarte lakens en in een zwarte pyjama, ben je een heerlijk hapje. Kleed en hul je dus vooral in lichte kleuren. Dat is tevens ook een stuk koeler, omdat lichte kleuren minder warmte opnemen. Win-win.

Lavendel

Citronellakaarsen kennen we allemaal. Muggen houden namelijk niet van de geur van citroen. Wist je alleen al dat ook lavendel afschrikwekkend werkt? Steek een lavendelkaars aan of zet een plant naast je bed. Ze zijn ook nog eens heel mooi met hun paarse kleuren, dus je wordt er absoluut niet minder van.

Alcohol

Een wijntje hoort wel een beetje bij warm weer, toch? Als jij lekker op het terras zit met een wijntje in je hand en in je buik, wordt je een extreem lekker hapje voor de mug. Alcohol werkt namelijk als een magneet voor muggen. Waarom dit zo is moet nog verder onderzocht worden.

Ventilator

Heb je het warm? Perfect! Zet die ventilator of airco lekker aan. Muggen zijn niet zulke goede vliegers, dus een constante windvlaag ontmoedigd ze snel om bij jou in de buurt te komen. Richt ‘m niet te gericht op jou, maar naar de grond. Muggen proberen namelijk dicht bij de grond te vliegen om minder wind te vangen.

Barbecue

Ga je lekker barbecuen? Leg een takje rozemarijn rechtstreeks op de kolen. Dit houdt de muggen op afstand én geeft je eten een heerlijke smaak. Wederom: win-win!

Lees ook: Handig! Zo haal je vliegensvlug die nare koffievlek uit je kleding

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere