Geheim ontrafeld! Overzicht van hét beste moment om vliegtickets het goedkoopst te kopen!

Alhoewel het een Amerikaans onderzoek is geweest, mogen we aannemen dat de conclusie ook voor Europa wel klopt. Er zijn immers genoeg vluchten intercontinentaal. CheapAir.com geeft wel aan in hun onderzoek dat het niet zo eenvoudig is om exact een ‘gouden’ moment vast te stellen waarop iedereen zijn ticket moet kopen, de prijzen kunnen namelijk per vlucht verschillen.

Maar gelukkig hebben ze wel uit kunnen dokteren dat je de beste kans hebt op je goedkoopste ticket als je deze 54 dagen van tevoren koopt! Tel maar vast even terug in je agenda, zodat je 54 dagen voor je vertrek achter de computer kunt kruipen. Zoals gezegd is het erg moeilijk om een exact tijdstip vast te stellen, want CheapAir geeft aan dat je tussen de 45 en 52 dagen ook grote kans hebt op goedkope tickets. Vandaar dat ze een schema hebben gemaakt met daarin de verschillende ‘koop-tijdstippen’:

Het klinkt wat vaag, maar er is wel een andere conclusie die we hieruit kunnen trekken en die is misschien nog wel veel belangrijker! Die conclusie is: last-minute vluchtboekingen zijn niet goedkoper, maar een stuk duurder! Je betaalt dus minder voor de zekerheid dat je daadwerkelijk een stoel hebt in het vliegtuig. Kijk, dat zijn mooie weetjes! Verder raden we jullie aan om gewoon rond die 54 dagen de boeking sites goed in de gaten te houden! Heel veel succes en fijne vlucht!


Pagina 2/2