8 manieren om geld te besparen op je Center Parcs-verblijf

Center Parcs budget goedkoper tips

Zo bespaar je geld met je gezin tijdens een verblijf in Center Parcs

Ga je binnenkort met je gezinnetje naar Center Parcs? Dan weet je dat het al snel in de papieren kan lopen. Sommigen zullen wellicht in de luxe positie verkeren dat geld geen rol speelt, maar de meeste mensen zijn toch gebonden aan een budget wanneer ze op vakantie gaan. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen tijdens een Center Parcs-verblijf. 

Handige tips voor degenen die aan een budget gebonden zijn.

Boek je weekendje weg wanneer er een lerarendag is

Kinderen kunnen natuurlijk niet zomaar een vakantiedag opnemen zoals jij en je partner wel kunnen. Een vakantie boeken tijdens laagseizoen wordt daardoor wat lastiger. Gelukkig kun je wel een weekendje weg en het is handig om dit te doen tijdens een lerarendag (mits die op een maandag of een vrijdag valt). De doordeweekse dagen zijn vaak al goedkoper dan de weekenden en zo kun je mooi een lang weekendje weg. De jackpot is natuurlijk helemaal binnen als je een gratis verblijf in de wacht weet te slepen

Koop van tevoren eten en drinken

Center Parcs is eigenlijk een dorpje op zich en je vindt er altijd wel een supermarkt. Heel handig, voor als je iets bent vergeten, maar goedkoop is het niet. Sla daarom van tevoren wat houdbare producten in. Een paar flessen wijn, wat afbakbroodjes voor het ontbijt, zakken chips. Er zijn genoeg dingen die je mee kunt nemen. Als je van tevoren ook al bedenkt wat jullie ongeveer gaan eten tijdens jullie verblijf kun je ook daarvoor vast boodschappen meenemen.

Ga niet te veel uit eten

Natuurlijk is het heerlijk om tijdens je vakantie een vorkje mee te prikken in een restaurant, maar elk vakantiehuisje in Center Parcs is uitgerust met een mooie keuken. Door zelf je eigen boodschappen mee te nemen kun je een heerlijke maaltijd bereiden in de keuken. Bovendien is er vaak ook een mooi terrasje waar je met je gezin kunt genieten van de maaltijd.

Neem je eigen fietsen mee

Het is altijd leuk om een fiets te huren als je je in een mooi natuurgebied bevindt en de boel wilt verkennen. Je kunt de tweewielers huren op het vakantiepark, maar je kunt de fietsen ook zelf meenemen. Geen fietsenrek? Als je een fervent fietsgezin bent, kan het vast uit om er eentje te kopen.

Boek de aanbiedingen

Als je al ruime tijd van tevoren weet dat je op het park wilt verblijven, kun je profiteren van de leuke aanbiedingen. Als je minimaal twee maanden van tevoren boekt, krijg je namelijk vroegboekkorting en je ontvangt een leuke cadeaubon van 30 euro die je kunt uitgeven aan activiteiten op het park. Natuurlijk is het nóg leuker als je helemaal niet hoeft te betalen, bijvoorbeeld als je een verblijf wint

Denk na over de activiteiten en doe de gratis dingen

Er zijn tig activiteiten om te boeken tijdens je verblijf, maar de een is prijziger dan de ander. Zwemmen in het zwembad is bij de prijs voor het verblijf inbegrepen en kinderen hebben vaak de tijd van hun leven in het water. Maak dan ook zeker gebruik van het zwembad. Natuurlijk kun je ook andere activiteiten volgen, maar houd daarbij wel een beetje je budget in de gaten en boek er niet meer dan één per dag. 

Neem zelf houtblokken mee

Veel luxere vakantiehuisjes zijn uitgerust met een kleine open haard en wanneer het kouder is kan het heel knus zijn om de haard aan te steken. Klein minpunt: het kost nogal wat als je de houtblokken koopt op het vakantiepark. Weet je van tevoren dat je een open haard hebt in het vakantiehuisje en vind je het erg leuk om deze te laten branden? Neem dan zelf het juiste hout mee.

Lees ook: 10 tips om budgetproof én gezond te eten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: North East Family Fun | Beeld: Cottages du Center Parcs du lac d’Ailette, door Sébastien Bertrand onder de licentie CC BY 2.0