Geniaal: dit is waarom het superslim is om juist nú koopzegels te gaan sparen!

Koopzegels leveren je meer op dan je zou verwachten!

Sparen, het lijkt wel alsof het tegenwoordig nauwelijks meer zin heeft. De spaarrente is historisch laag en je hoeft bij wijze van spreken nog net geen geld te betálen om je geld opzij te kunnen zetten. Maar wist je dat er een manier van sparen bestaat is die nog wél rendabel is? Het goede oude sparen van zegeltjes levert je tegenwoordig meer geld op dan je geld op een spaarrekening zetten. 

Spaart u ook zegeltjes
‘Spaart u ook zegeltjes?’ Velen lachen deze vraag van de cassière weg, want wie spaart er tegenwoordig nog koopzegels? Een beeld van oude dametjes met boekjes vol zegels en koffieblikken vol Douwe Egberts punten doemt op, maar die oude dametjes hebben het een stuk beter voor elkaar dan jij. Je merkt er namelijk nauwelijks iets van bij het afrekenen en het is een zeer effectieve manier om een spaarpotje op te bouwen. De spaarrente is tegenwoordig om te janken, als je een halve procent krijgt kan je in je handjes knijpen. Het sparen van koopzegeltjes daarentegen kan je maar liefst 6 procent rente opleveren!

Hoe werkt het?
Per euro koop je voor een laag bedrag een koopzegel. Deze zegeltjes plak je in een boekje en als je dit boekje vol hebt krijg je het betaalde bedrag aan koopzegels plus rente ervoor terug. De rente, kosten per zegel en opbrengsten verschillen per supermarkt dus hieronder een overzicht van drie supermarkten:

Bij Albert Heijn is het rendement het hoogste, maar het voordeel bij Jumbo en Coop is dat je je eerder uit kan laten betalen. Dus, wat let je? Het levert je alleen maar geld op en de enige arbeid die je ervoor moet verrichten is het likken van honderden zegeltjes. Maar voor een rendement van 6% lijkt ons dat een kleine moeite. De volgende keer dat we de vraag ‘spaart u ook zegeltjes’ horen, antwoorden wij met een volmondig ‘JA’!

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld ter illustratie