Zo kom je van de geur af als je hond door iets smerigs gerold heeft

geur

Honden rollen graag door viezigheden

Honden hebben de gekke gewoonte om door dingen die wij smerig vinden te rollen. Van dode dieren tot de ontlasting van andere dieren. Wij willen die vieze geuren uiteraard zo snel mogelijk weer uit de vacht van de trouwe viervoeter hebben en daarom is het belangrijk dat je weet hoe je ervan afkomt. 

 

Het is gelukkig niet zo lastig.

Geur maskeren

Waarom vinden honden het toch zo heerlijk om door allerlei viezigheden te rollen? Er zijn een hoop theorieën omtrent dit onderwerp, maar niemand weet het honderd procent zeker. Sommige mensen denken dat het te maken heeft met het instinct dat honden hebben. Ze zouden rollen door sterk geurende dingen om zo hun eigen geur te maskeren. Ze zouden zo beter kunnen jagen. Anderen denken dat het meer te maken heeft met het markeren van hun territorium.

Lekker ruiken

Toch kan het ook gewoon zijn dat een hond die dingen lekker vindt ruiken. Wat wij smerig vinden hoeft natuurlijk niet per definitie ook smerig te zijn voor honden. Het kan best zijn dat honden een dood dier heerlijk vinden ruiken en er dus maar al te graag doorheen rollen om die geur lekker bij zich te houden. gelukkig hebben wij er nog wel wat over te zeggen, want we kunnen besluiten om de hond weer lekker vrij te maken van dat geurtje. Wij snappen ook dat dat niet al te makkelijk is en daarom willen we je graag wijzen op de beste manier om je hond weer lekker fris te laten ruiken. Niemand wordt blij van de geur van dode vogels, toch? Kijk op pagina 2 voor de beste tip om je hond weer schoon te maken.


Pagina 1/2

Array