Glibberen door gladde zolen onder je schoenen? Met dít trucje is dat verleden tijd!

Zo krijgen je gladde schoenen meer grip!

Iedereen kent het probleem wel: heb je leuke nieuwe schoenen, glijd je om de haverklap uit door die gladde zolen onder je schoenen. Vooral tijdens winterse weersomstandigheden is wandelen met dergelijke schoenen een echte uitdaging, want hoe kom je veilig op je bestemming zonder uit te glijden? Gelukkig bestaat er een handig trucje waarmee je je schoenen net iets stroever kunt maken! 

Zo kun je ook met deze winterse weersomstandigheden makkelijk buiten lopen!

Schuurpapier
Wanneer het oppervlak waarop je loopt glad is door sneeuw, ijs of een laagje regen, is de kans groot dat je makkelijk uitglijdt. Vooral wanneer de zool van schoenen ook nog eens glad is en de zolen nagenoeg geen profiel hebben; opeens verandert ieder oppervlak dan in een ijspegel. Gelukkig kun je de onderkant van je schoenen op een hele makkelijke manier minder glad glad maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is schuurpapier, het liefste met een zachte korrel.

Zo ga je te werk:
Maak de onderkant van je schoenen goed schoon met een borsteltje en eventueel een natte doek. Let op: gebruik je een natte doek, dan moet je de zolen compleet laten drogen, voordat je aan de slag gaat met het schuurpapier. Is de onderkant van je stappers schoon en droog, leg ze dan ondersteboven neer op een plat oppervlak. Neem het schuurpapier en wrijf hiermee zachtjes over de zool van de schoen heen. Doe dit wel heel rustig en zet niet teveel druk; je wilt je schoenen natuurlijk niet beschadigen. Probeer de schoenen uit en herhaal indien nodig het bovenstaande.

Lees ook: Zakjes water in je schoenen? Als jij dit leest ga je het sowieso ook proberen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: fotomontage