Goed om te weten: onder deze kleur beddengoed slaap je het best

beddengoed

Goed slapen, dat wil iedereen

Heerlijk! Wat kun je er soms naar uit kijken om na een lange dag eindelijk in je bed te liggen. Maar wanneer slaap je nu eigenlijk het best? Dat kan blijkbaar liggen aan de kleur van je beddengoed!

Betere nachtrust

Misschien ben je wel toe aan een betere nachtrust. Een nieuwe kleur beddengoed kan hierbij helpen. Ook de kleuren in je slaapkamer hebben invloed op je slaapkwaliteit. Kleuren kunnen namelijk veel invloed hebben op je emoties. Volgens kleurenpsychologen doet elke kleur je anders voelen. Daardoor bepaalt de kleur van je slaapkamer hoe je je voelt en waarom je dus wel of niet goed slaapt.

Blauw it is!

En wat blijkt? De kleur blauw kan voor een betere nachtrust zorgen. Blauw kalmeert zowel lichaam als geest, volgens slaapexpert Steve Norma. Het gaat voornamelijk om lichte tinten blauw, zonder drukke printjes. Het heeft te maken met de koelte van de kleur. Tijdens een wetenschappelijk onderzoek omschreven proefpersonen de kleur blauw als rustgevend en ruimtelijk, terwijl warme kleuren als stimulerend en spannend werden gezien. De kleur blauw zorgde meteen voor rust in het hoofd, doordat proefpersonen een associatie kregen met de lucht en de oceaan. Deze positieve gedachtes zorgen voor een veranderende mindset en dat levert een goede nachtrust op.

Andere kleuren

Natuurlijk kunnen bepaalde kleuren niet jouw smaak zijn. Je hebt namelijk je eigen associaties bij kleuren. Wanneer je bijvoorbeeld bang bent voor water, kan de kleur blauw je afschrikken. Daarom zijn er meerdere kleuren om je een kalmerend gevoel te geven en zijn er dus verschillende opties voor je slaapkamer! De kleur die het minste afleiding geeft en je daarom makkelijk in slaap brengt, is wit. Wit is altijd goed. Daarnaast zorgt beige voor een goede balans en werkt groen stress-verlagend.

Lees ook: Zonder pyjama slapen? Dit is waarom je dat niet meer zou moeten doen

Bron: Libelle | Beeld: Pexels