Wil jij graag goedkoop vliegen? Dít is een fout die veel mensen maken

vliegen

Goedkoop is soms duurkoop bij vliegtuigmaatschappijen

Het vakantieseizoen is begonnen en luchthaven Schiphol verwacht een grote drukte: we gaan weer massaal de lucht in. Steeds meer mensen vliegen met de prijsknallers zoals Norwegian Air en Wow Air. Ze denken dan goedkoper uit te zijn, maar dit blijkt lang niet altijd het geval. RTL Z heeft onderzoek gedaan naar de prijzen van de verschillende Airlines en kon concluderen dat de ‘budget’-toppers vaak juist duurder zijn.

Bijkomende kosten
Veel mensen vergeten de bijkomende kosten van de ‘goedkope’ maatschappijen. Zo betaal je vaak voor een maaltijd en drankje aan boord, maar ook voor bagage wordt geld gerekend. Bij de duurdere maatschappijen zit handbagage vaak bij de prijs in, maar dat is bij de budgetmaatschappijen lang niet altijd het geval.

Bagage
Zo bleek dat je voor een stuk ruimbagage van 20 kilo bij het IJslandse Wow Air wel 58 euro moet neertellen. Die prijs is ook nog eens per vlucht! Dat komt neer op 116 euro bovenop je vliegticket. RTL Z heeft de prijzen van ticket, bagage, maaltijd, snack en drankje bij elkaar opgeteld van KLM, Lufthansa, Norwegian Air en Wow Air. Het verschil verbaast je echt enorm!

  Ticket Bagage Maaltijd Snack Drankje Totaal
KLM €520 Gratis Gratis Gratis Gratis €520
Lufthansa €468 Gratis Gratis Gratis Gratis €468
Norwegian Air €404 €100 €15 €18 €18 €602
Wow Air €420 €116 €10 €20 €20 €590 

Vergelijkingssite
Vergelijkingssite Skyscanner zegt tegen RTL Z dat veel mensen nog steeds erg veel vertrouwen op budgetmaatschappijen. Het is voor de vergelijkingssite heel belangrijk dat ze mensen goed informeren over bijkomende kosten. Ze vinden juist dat hun kracht als vergelijkingssite.

Zo zie je maar weer dat goedkoop soms duurkoop kan zijn. Kijk dus niet alleen naar ticketprijzen, maar vergelijk ook de bijkomende kosten. Dat kan enorm veel verschil maken en dat geld kan je beter in je vakantie stoppen. Een paar drankje op het terras in Spanje heb je zo verdiend!

Bron: RTL Z | Beeld: pixabay