Gooi dít witte zakje nooit weg!

silicagel

Handig!

We hebben het allemaal wel een keertje voorbij zien komen in een pakketje: dat witte zakje met bolletjes waarvan we de functie eigenlijk niet heel erg goed weten. En omdat de functie ervan een beetje onduidelijk is, is de kans groot dat je hem meteen weggooit. Maar dat moet je juist niet doen! Het heeft namelijk een aantal voordelen.

Silicagel

De welbekende witte zakjes hebben de naam ‘silicagel’. In het zakje zitten vocht absorberende kristallen die ervoor zorgen dat bijvoorbeeld elektrische apparaten beschermd zijn tegen vocht. Dit betekent dus dat de zakjes wel degelijk voordelen bevatten die je kunnen helpen in het dagelijks leven. Wij hebben zes van die voordelen voor je op een rijtje gezet:

Condensvorming in je auto

Het is altijd vervelend als je ’s ochtends je auto instapt en ziet dat je ramen beslagen zijn. En als je op moet schieten is het al helemaal vervelend, aangezien je geen tijd hebt om te wachten tot je weer wat kan zien door je ramen heen. In zo’n situatie is de silicagel een gouden oplossing. Pak een aantal silicagelzakjes en leg ze op je dashboard. Je zult zien dat je binnen no-time weer zicht op de weg hebt. De zakjes zorgen ervoor dat er geen condensvorming ontstaat in je auto. En geloof het of niet: in de winter voorkomen ze zelfs dat je ruit aan de binnenkant bevriest! Een échte life-hack dus.

Rijst

Oeps! Je telefoon is in het water gevallen en je hebt geen rijst in huis om het in te leggen. Geen zorgen! Ook bij een verzopen telefoon kan de silicagel wonderen verrichten.

Sieraden

Van verkleurde sieraden worden we niet blij. Toch gebeurt dit vaak omdat je bijvoorbeeld je sieradendoosje in een vochtige omgeving neerzet, zoals in de badkamer of bij een raam. Zorg er dan voor dat je een zakje silicagel in je sieradendoosje hebt liggen. Je zult al snel merken dat jouw sieraden niet meer verkleuren.

Polaroidfoto’s

Ben jij ook zo’n fan van die ouderwetse polaroidfoto’s, dan wil jij vast en zeker niet dat deze (prijzige) foto’s van kwaliteit veranderen in je fotoboek. Maar rara: ook silicagel kan je hierbij helpen. Stop een paar zakjes tussen de bladzijdes en je bent jarenlang verzekerd van prachtige foto’s.

Poeder

Een ietwat bijzondere manier om silicagelzakjes te gebruiken, is als je make-uppoeder een beetje afbrokkelt als je het aanbrengt op je gezicht. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat je je poederdoosje nét iets te lang in je tas hebt laten zitten. Maar ook hier zijn de silicagelzakjes de gouden oplossing. Doe een zakje bij je poeder en voilà: nooit meer afgebrokkelde poeder op je gezicht.

Lees ook: Om deze reden moet je nooit het snoer om je föhn draaien

Bron: Flair | Beeld: iStock