Lekker makkelijk: Zo krijg je die gourmet-geur binnen enkele minuten je huis uit!

gourmetten

Zo makkelijk kan het zijn om die geur van gourmet te verwijderen

Gourmetten is echt iets wat erbij hoort bij de feestdagen. Toch vinden we die geur niet altijd even lekker en die blijft altijd zo lang hangen. Gelukkig hebben we daar nu een trucje voor gevonden. Zo kan je lekker genieten, zonder dat je huis naderhand stinkt. 

Afzuigkap
Allereerst kan het al helpen om de afzuigkap aan te zetten tijdens het gourmetten. Dit zuigt al de nodige geurtjes op en dat scheelt al een hoop. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kan je een van de volgende trucjes proberen.

Koffie
Gemalen koffie heeft de werking om geurtjes op te nemen en laat dat nou net zijn wat we willen. Het gaat niet heel snel, maar het helpt zeker om een schaaltje gemalen koffie in je huis te zetten. En oplossing die vele malen sneller gaat is het verbranden van een laurierblaadje. De geur zal zo snel verdwenen zijn.

Kruiden
Geurkaarsen doen al wonderen voor je huis, maar wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf een kruidenmengsel kunt maken? Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een pan met water en azijn op het vuur en hier wat citrusschillen, kruidnagel, nootmuskaat en een kaneelstokje aan toe te voegen. Zet het vuur onder de pan laag en je zal zien dat het binnen enkele minuten heerlijk ruikt in huis. Dit kan ook doen met wat rozemarijn, citroensap en vanillearoma.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: videostill