Lekker gegourmet? Zo elimineer je die gourmetgeur in een paar minuten

gourmetten

Na het gourmetten hoef je niet nog uren in die geur te zitten

Een fervent gourmetter weet als geen ander dat het gourmetten nog lang niet op z’n retour is. Tijdens de feestdagen verzamelen we ons gewapend met kleine pannetjes en spateltjes in de hand rondom een hete plaat om kleine hapjes te bereiden. Leuk is het zeker. De lucht die daarna nog uren in de keuken blijft hangen wat minder. Gelukkig kom je er makkelijk vanaf. 

Afzuigkap aanzetten 

Allereerst helpt het om de afzuigkap aan te zetten tijdens het gourmetten. Dit zuigt al de nodige geurtjes op en dat scheelt al een hoop. Mocht dat niet genoeg zijn, dan kun je een van de volgende trucjes proberen:

Zet een schaaltje koffie neer

Gemalen koffie neemt geuren op en de gourmetlucht is daarop geen uitzondering. Het gaat niet heel snel, maar het helpt altijd wat om een schaaltje gemalen koffie in je huis te zetten. En oplossing die veel sneller werkt is het verbranden van een laurierblaadje. De geur verdwijnt zo snel, maar wees wel voorzichtig.

Maak een kruidenmengsel

Geurkaarsen doen al wonderen voor je huis, maar wist je dat je ook makkelijk zelf een kruidenmengsel kunt maken? Zet een pannetje water met azijn op het vuur en voeg hier wat citrusschillen, kruidnagel, nootmuskaat en een kaneelstokje aan toe. Zet het vuur onder de pan laag en binnen enkele minuten ruikt je huis weer heerlijk. Dit kun je ook doen met wat rozemarijn, citroensap en vanillearoma.

Lees ook: Dit zijn de zeven smerigste plekken in de keuken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: videostill