Aha! Je kunt haarlak ook voor déze dingen gebruiken

haarlak gebruiken

Dit wisten wij nog niet!

Wist je dat haarlak niet alleen handig is om je haar bij elkaar te houden en in model te brengen? Nee, joh! Haarlak is namelijk voor veel meer dingen een handig product. Wij leggen je precies uit waarvoor. 

Ladders in panty’s

Allereerst natuurlijk een hack die elke vrouw wel eens heeft gebruikt: haarlak voor de ladder in je panty. Oké, je kunt er je panty misschien niet volledig mee redden, maar je kunt hierdoor wel voorkomen dat ‘ie verder doorscheurt. Spray gewoon wat haarlak op de ladder van je panty, laat het eventjes drogen en je bent klaar om te gaan.

Schroeven vastzetten

Oké, laten we nu dan even de wat minder bekende dingen op een rijtje zetten. Zo kun je haarlak ook gebruiken voor het vastzetten van schroeven. Ja, echt. Wanneer je wat haarlak op schroefdraad sprayt en je dit eventjes laat drogen, kan jij je schilderijen of spiegels binnen no time weer stevig ophangen.

Piepende deuren

Daarnaast kan haarlak ook helpen tegen piepende deuren. Heb jij dus last van een deur die ontzettend piept, maar heb jij niet 1, 2, 3 de oplossing? Dan kan haarlak goed helpen. Spuit wat haarlak op de scharnieren, laat het drogen en je deur is piepvrij! Geloof het of niet, maar het werkt écht.

Vlekverwijderaar

Ook kun je haarlak gebruiken om vlekken te verwijderen. Heb jij dus geen vlekverwijderaar in huis, maar wel haarlak? Pak deze dan gewoon! Haarlak verwijdert vlekken namelijk ook als sneeuw voor de zon. Maar hoe kan dat dan? Nou, dat komt vooral door de alcohol die in de meeste haarlakbussen verwerkt zit. Net als bovenstaande tips, spray je wat haarlak op de vlek, laat dit drogen en droog het dan helemaal met een keukenpapiertje. Stop het kledingstuk dan in de was en je zult zien dat de vlek daarna verdwenen is.

Lees ook: Dreamschool-rector Erik van ’t Zelfde onder de indruk van zijn nieuwe baan

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock