Zo pak je bagage voor een week in alleen je handbagage

handbagage

Zo pak je je handbagage in voor een vakantie van een week

Even een weekje ertussenuit, heerlijk! Een citytrip met je partner of een vriendin of misschien een zakenreisje? Hoe dan ook, met de naderende zomervakantie worden de rijen op vliegvelden langer en langer. En daar sta je dan te koekeloeren met je gigantische koffer die ingecheckt moet worden. Je bent veel sneller als je alleen handbagage meeneemt én het scheelt in de kosten. Wij leggen uit hoe je een handbagagekoffer inpakt voor een hele week.

Je kunt prima toe met alleen een trolley.

Strategie

Volgens volleerd reisexpert Hitha Palepu van het reisblog Hitha on the Go heeft een vrouw dit nodig als ze een week op reis gaat: één jurk, zes tops, drie broeken of rokken, twee beha’s (een zwarte en een huidskleurige), twee sportieve outfits, negen onderbroeken, negen paar sokken en een pyjama. Ze raad aan om sneakers of lekker zittende laarsjes te dragen tijdens de reis en sandalen of hakken mee te nemen in je koffer. Kies voor kleding die niet gauw kreukt, zoals spijkerbroeken en polyester.

Maak een lijst

Bedenk een week voordat je op reis gaat welke kledingstukken je graag mee wil nemen. Dit geeft je genoeg tijd om ze te wassen en te drogen voordat je ze in moet pakken. Ook kun je zo alvast uitdenken welke kledingstukken bij elkaar passen om zo genoeg outfits te maken voor het aantal dagen dat je weg bent. Draag de grootste kledingstukken als je gaat vliegen, dus een lange broek, sneakers of laarsjes en een jasje. Zo hoef je die niet in te pakken, wat veel ruimte scheelt.

Kies de juiste koffer

Als je nog een trolley moet kopen, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten. De meeste vliegtuigmaatschappijen hanteren ongeveer dezelfde regels voor handbagage, wat betekent dat je trolley maximaal 55 centimeter hoog mag zijn. De breedte en diepte kunnen per maatschappij nogal eens verschillen, maar de kleinste maat is 35 centimeter breed, dus als je op safe wilt spelen kies je niet voor een bredere koffer dan dit. Dan is er ook nog een verschil tussen harde en zachte koffers. Zachte koffers zijn flexibeler met inpakken en kunnen nog wat uitzetten, maar zijn vaak zwaarder dan harde, kunststof koffers.

Lees meer tips over hoe je handbagage inpakt op de volgende pagina.

Pagina 1/2