Handig: als je DEZE app van je telefoon verwijdert gaat je batterij twee keer zo lang mee!

 

Gaat jouw batterij ook zo irritant snel leeg?

De batterij van een smartphone gaat natuurlijk al véél korter mee dan die van een goede oude Nokia 3310, maar we krijgen er natuurlijk heel veel voor terug. Snel internet, WhatsApp: de wereld binnen handbereik! Dit betekent echter niet dat je je maar neer moet leggen bij het extreem korte batterijleven van je iPhone, want er zijn een aantal manieren waarop je kan zorgen dat de accu véél langer meegaat.

De helft
Misschien vindt je het al irritant dat je veel vaker dan je eigenlijk wil je Facebook-app onbewust opent en heb je er al wel eens over nagedacht om ‘m te verwijderen. Dan is dit het moment om dat te doen, want je Facebook-app vreet niet alleen jouw energie, maar ook die van je telefoon! Je telefoon gaat zeer waarschijnlijk veel langer mee als je ‘m verwijdert. Mobile Economist John Koetsier ontdekte dit, toen hij voor de website Inc.com uitzocht waar zijn batterijleven nu precies naartoe ging. Bijna de helft van zijn batterij ging op aan de Facebook-app!

Waarom?
Waarom vreet Facebook nu zoveel van je accu? De app heeft ontzettend veel functies inéén. Zodra je de app opent gaan er verschillende functionaliteiten aan: locatiebepaling, notificaties, video’s, je contacten worden geladen, statistieken, de chatfunctie en je camera gaat ‘klaarstaan’. Dat is precies waarom Facebook zo’n tien keer meer MB’s en batterijleven nodig heeft dan een paar jaar geleden. Wil je nu de Facebook-app niet helemaal verwijderen, maar wel zorgen dat ‘ie veel minder batterij vreet? Dan kan je de volgende dingen doen:

  1. Zet video autoplay uit
  2. Zet locatiebepaling uit (dit doe je bij de instellingen van je telefoon)
  3. Zet ‘Background app refresh’ uit
  4. Zet je notificaties uit
  5. Sluit de app volledig af als je hem niet gebruikt
  6. Zet je schermhelderheid lager

Bron: Elle | Beeld: Pexels