Handig: zo neem je extra bagage mee in het vliegtuig zonder ervoor te betalen

Deze handige reishack gaat momenteel viraal op TikTok

Truien, topjes, korte broeken, lange broeken, jurken en rokjes: wanneer je op vakantie gaat, wil je op alle situaties voorbereid zijn. En dat betekent helaas steevast een te volle koffer. Wil je een extra stuk bagage bijboeken? Dan betaal je de hoofdprijs. Gelukkig hebben TikTokkers een handige lifehack gevonden waarmee je tóch wat extra’s mee kunt nemen zonder jezelf op kosten te jagen. 

Koffers pakken

Je vakantie begint standaard met een hoop geprop in je favoriete koffer. Inpakken, op je koffer zitten, toch maar weer uitpakken, opnieuw opvouwen, je paklijst opnieuw bij langs gaan en kledingstukken wegstrepen…We hebben het er maar druk mee. Maar zoals met zoveel dagelijkse probleempjes, heeft TikTok een handige oplossing bedacht. En het enige wat je ervoor nodig hebt, is een goedkoop nekkussen.

Extra bergruimte

In een korte video legt TikTokker Anayotothe uit hoe je deze lifehack aanpakt. Het is eigenlijk heel simpel: zoek bij je plaatselijke discounter een goedkoop nekkussen uit dat een rits heeft. Rits ‘m open, haal de vulling eruit, en voilà: je hebt in één klap een extra opbergplek voor je bagage. Vul je nekkussen bijvoorbeeld met extra outfits, handdoeken, of andere zachte materialen.

@anayotothe

My flight is in 3 hours let’s see how this goes! #travelhacks #budgettravel #travelpillow #blackgirltravel #blacktravelfeed

? original sound – Ayo!

Tip: let op dat je geen nekkussen kiest zonder opening, anders moet je natuurlijk aan de slag met naald en draad. En kies je een nekkussen dat vol zit met kleine kunststof bolletjes? Houd dan de stofzuiger paraat bij het openen. Dikke kans dat anders je huis straks vol ligt met die statische dingen!

Comfortabel

Natuurlijk zijn er genoeg lifehacks voor extra bagage in het vliegtuig, zoals extra veel laagjes aantrekken of een tas rond je middel binden alsof je zwanger bent. Maar goed: heel comfortabel is het niet om zwetend in het vliegtuig te zitten. Een nekkussen mee op een lange vlucht is sowieso geen overbodige luxe, en zo haal je er dus nog wat extra bagageruimte uit ook. Goede reis!

Lees ook: Deze tip tegen vliegangst gaat viraal op TikTok

Bron: Dingen voor Vrouwen, TikTok | Beeld: Unsplash, Anete L?si?a