Handig: met dit alcoholische drankje gaan je bloemen veel langer mee

bloemen

Wist jij dit al?

Bloemen in vers water en toch nog hangende knoppen? Probeer eens dit geheime ingrediënt en je bloemen gaan weer de lucht in. 

Alcoholische drankje

Heerlijk! Een vers boeket bloemen krijgen in het weekend is waar de meesten mensen van kunnen genieten. Het vrolijkt meteen op, maar niet als de knoppen meteen gaan hangen. Het kan soms nog voorkomen dat bloemen snel slap worden, ondanks een juiste temperatuur, plantenvoeding en natuurlijk vers water. Maar daar kan verandering in komen met een alcoholisch drankje, namelijk wodka. Even de drankkast in of langs de slijterij en je hebt het wondermiddel gevonden!

Fris en fruitig

Door een shotje wodka bij het water toe te voegen, gaat je boeket bloemen veel langer mee. En dat is best logisch, want door het hoge alcoholpercentage in wodka worden de bacteriën in het water gedood. Hierdoor is het water fris voor de bloemen en blijft het langer staan. Yes, meer tijd om van te genieten dus.

Cocktail

Nog een ingrediënt om bloemen een handje te helpen, is suiker. De voeding voor bloemen die je standaard bij een bos bloemen krijgt, heeft hetzelfde effect als suiker. Maak een cocktail voor je bloemen van een paar druppels wodka en een theelepel suiker en ze krijgen een boost. Cheers!

Lees ook: Hooikoorts? Dit alcoholische drankje kan verlichting geven

Bron: Libelle | Beeld: Pexels