Handig! Met dit telefoon-trucje kun je op vakantie de menukaart in één keer vertalen

menukaart

Waarom wisten we niet eerder dat dit kon?!

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland, wil je natuurlijk ook lokale gerechten proeven. We zijn dol op Spaanse tapas, Griekse gyros of lekkere Franse frietjes. Maarre, van de Spaanse of Griekse menukaart word je vaak niet veel wijzer en soms kan het een behoorlijke klus zijn om iets lekkers te kiezen. Gelukkig heeft TikTok daar iets op gevonden.

Vertalen

Hoewel de meeste menukaarten in toeristische plekken in het buitenland vaak ook wel in het Engels te krijgen zijn, is dat niet overal zo. Als toerist moet je dan wel een hele goede talenknobbel hebben om alles op de kaart te begrijpen óf je gebruikt een handig trucje om de kaart in één klap te vertalen.

Google

De ober vragen om een vertaling? Nee hoor, dat kun je gewoon met je telefoon doen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is de Google Translate-app op je telefoon. En nee, je hoeft de woorden niet één voor één in te typen, maar je drukt op het camera-icoontje. Als het goed is verschijnt er nu een camerafunctie. Je houdt je telefoon boven de menukaart en je zult zien dat de app de kaart automatisch voor je vertaald. TikTokker GNOCHGNOCH laat het in onderstaande video nog eens zien.

@itsgnochgnoch how has it taken me 26 YEARS?!?!? #travelhack #translator ? original sound – GNOCHGNOCH

Wij weten in ieder geval wat we bij onze komende vakantie 24/7 gaan gebruiken!

Lees ook: Op déze rijbaan moet je rijden als je wil ontsnappen aan een vakantiefile

Bron: Girlscene | Beeld: TikTok, Pexels