Handig om te weten: dit is het beste tijdstip om boodschappen te doen

 

Op dit tijdstip kan je het beste boodschappen gaan doen!

Boodschappen doen, voor de één is het een ontspannend uitje en voor de ander een vervelende verplichting. Wat je er ook van vindt, vaak kom je thuis met een kar vol voedingsmiddelen waarvan je een aantal producten niet op gaat eten, simpelweg omdat je te veel hebt gekocht. Slim boodschappen doen bespaart je niet alleen heel veel tijd, maar ook veel geld.

Beste omstandigheden

Het is eigenlijk heel makkelijk, het heeft vooral te maken met het tijdstip waarop jij je naar de supermarkt begeeft. Er zijn een aantal stelregels waar je je aan moet houden als je met je boodschappentas op pad gaat. Ga in deze drie omstandigheden niet shoppen:

  1. Als je moe bent: je kan het beste na het ontbijt, aan het begin van de dag gaan, als je energielevels hoog zijn en de dag nog voor je ligt. Je koopt dan gemakkelijker gezonde dingen zoals groente en fruit, terwijl je aan het einde van de dag meer geneigd bent om ongezonde dingen in je mandje te gooien. Een vermoeid lichaam snakt eerder naar suiker en vet.
  2. Als je trek hebt: als je trek hebt, leiden snacks je sneller af. Automatisch grijp je dan naar zwaardere koolhydraten en vullend voedsel, en wat rolt daar van de kassaband? Grote kans dat je meer tussendoortjes en lekkernijen meeneemt dan je van plan was.
  3. Als je net vrij bent van werk: heb je net een lange werkdag achter de rug? Dan heb je trek en ben je moe, de allerslechtste combinatie die er is. Daarnaast is het druk en als je lang in de rij staat, heb je sneller de neiging om nog een van de chocoladebars in je mandje te gooien die altijd bij de kassa verschanst liggen. Bovendien bestaat de kans dat je zaken op je lijstje vergeet, omdat je gehaast bent en zo snel mogelijk naar huis wilt.

Juiste tijdstip

Je kan dus het beste boodschappen doen als je wat hebt gegeten en uitgeslapen bent, het beste is dus na het ontbijt in de ochtend! Daarnaast kan je het beste gaan als het rustig is en neem altijd op voorhand een lijstje mee, zo vergeet je niets en koop je niets te veel.

Lees ook: Boodschappen opbergen: kun je de koelkastdeur beter open laten of steeds open en dicht doen?

Bron: Libelle.be | Beeld: Unsplash